Site pictogram Draadbreuk.nl

Microsofts Cortana voorspelt: ‘Argentinië wint van Nederland’

12 wedstrijden op rij de winnaar goed voorspellen! Daar kan Nostradamus alleen maar van dromen. Maar Cortana, de digitale assistent op (Amerikaanse) Windows Phones, draait er de hand niet voor om. Sinds de achtste finales van het WK 2014 voorspelt ze de winnaar van elke wedstrijd goed. Dus vertrouwen we blind op haar oordeel. Tot vandaag.

>> UPDATE: Ugh, Cortana is nog steeds ongeslagen. Winnaars van de finale en troostfinale zijn ook bekend.

“That’s a close call, but Bing tells me Argentina is the front runner”, antwoordt de Nokia Lumia met Windows Phone 8.1 doodleuk op de vraag: “Who will win Argentina – The Netherlands”. Argentinië wint dus en gaat naar de finale waar ze tegen Duitsland spelen, als Cortana de andere wedstrijd ook goed heeft. Wie de cup uiteindelijk gaat winnen, weet Cortana nog niet. Ondertussen mogen ‘wij’ voor de poedelprijs tegen Brazilië ballen, aldus het tot voor kort feilloze algoritme. Hou eens op, zeg.

 

Screenshots: Cortana over de halve finales

 

Draadbreuk is geen voetbalsite maar een techsite, dus laten we het even zo verwoorden: we hadden tot voor kort ook nooit kunnen denken dat Microsoft Android-smartphones zou uitbrengen. Maar dat gebeurt ook gewoon. De bal is tenslotte rond, het is een close call, alles is mogelijk.

 

En fuck you, Cortana.

Update: Goede genade, wat een afstraffing. Niet alleen voor Brazilië, ook voor de ‘close call’ van Cortana. Maar toch: Duitsland door, alle 13 goed.
Update 2: Fuck. You. Cortana. 14 goed.

 

>> Lees meer: Hoe kan Cortana zo goed WK-wedstrijden voorspellen?
>> En ook: Cortana’s voorspelling van de kwartfinales
>> Wat kan Cortana zoal nog meer?

Mobiele versie afsluiten