Site pictogram Draadbreuk.nl

‘Apple is nog onaantastbaar’ | Stelling

De iPad Mini 3 heeft nu ook Touch ID

Het was me het weekje wel. Eerst presenteerde Google, op bescheiden wijze, zijn nieuwe Nexus-lijn. Apple volgde snel met nieuwe iPads. Veel nieuwe producten van toonaangevende fabrikanten zijn nu officieel, waardoor wij de balans kunnen gaan opmaken.

Google presenteerde zijn Nexus smartphone en Nexus tablet zonder al teveel toeters en bellen. Gewoon een blogpostje live gooien, zie maar wat je er mee doet. Dat maakt hetgeen wat ze presenteerden niet minder indrukwekkend. Een enorme smartphone, de Nexus 6, met Android 5.0 Lollipop. Met enorm goede specs en ook nog eens waterdicht. De Nexus 9 is niet minder indrukwekkend, met een grote accu en haarscherp beeldscherm om het compleet nieuw ontworpen besturingssysteem lekker weer te geven.

Apple had vorige maand al de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus laten zien. Platter, mooier en vooral groter. Deze week kwamen daar nog de iPad Air 2 en de iPad Mini 3 bij. Die laatste laten we even voor wat het is – niet interessant. Maar de iPad Air 2 legt de lat wel weer hoger. Krachtiger dan ooit, met een behuizing dunner dan ooit. Mooi spul.

Twee grote concurrenten hebben voor dit jaar dus hun ‘flagship’ smartphones en tablets gepresenteerd. We kunnen ze even naast elkaar leggen en kijken wie als beste uit de bus komt. De vernieuwing zit ‘m duidelijk bij Android. Spectaculaire hardware, compleet aangepaste software. Dat is allemaal leuk en aardig. Maar niemand staat voor een Nexus 6 in de rij en de Nexus 9 zal gerust niet meer verkopen dan, zoals Apple zelf claimt, alle pc’s bij elkaar. Kortom:
 

‘Apple is nog altijd onaantastbaar’

 

 
De toekomst wordt geschreven door de winnaars en ook nu is dat Apple nog. De iPhone 6 verkoopt al als een malle en we hebben geen enkele reden om te geloven dat de iPad Air 2 niet precies hetzelfde gaat doen. Google speelt met zijn Nexus tweede viool. Tenminste, dat stellen wij. Daar mogen jullie ook best een mening over hebben en die horen we graag in de comments!

Mobiele versie afsluiten