Site pictogram Draadbreuk.nl

‘iPhone 6 Plus is niet genoeg’: stelling

De eerste Apple phablet is een feit. De Apple iPhone 6 heeft een 5,5 inch beeldscherm en doet daarmee mee aan de trend om steeds grotere schermen in telefoons te stoppen. Maar is de iPhone 6 Plus genoeg om de voorsprong te behouden?

Ja hoor, mooi ding die iPhone 6 Plus. Prima OS, goede camera, lekker design. Als er geen concurrentie was geweest, dan waren we heel erg blij geweest met de 6 Plus. Maar die concurrentie is er wel en dan kunnen we het niet laten om daar ook even met een schuin oog naar te kijken. En dan blijkt als snel dat je op papier beter, meer, scherper, compacter en goedkoper kunt krijgen. De duurste variant doet een goede €999. Enkele maanden terug kon je daar Nokia voor kopen. Niet een telefoon, het hele bedrijf.

Daarnaast hadden we stiekem natuurlijk gehoopt dat Apples entree in de phablet-markt het nodige vuurwerk op zou leveren. Maar zoals collega Ger een tijdje geleden al – met een dikke knipoog – schreef: “Een iPhone zoals zovelen. Kun je over discussiëren of dat erg is, maar wij willen weer eens met onze bek vol tanden staan.” Van een oude, vertrouwde iPhone met een inch of wat extra staan we dat niet bepaald. Vandaar de stelling:

De iPhone 6 Plus is niet genoeg

Natuurlijk hebben we ongelijk. De iPhone 6 Plus gaat met miljoenen over de toonbank, dus het toestel zal wel ‘iets’ hebben. Wat is dat ‘iets’, behalve een trouwe schare fans? Gooi het in de comments! En mocht je het onverhoopt wel met ons eens zijn, dan horen we dat natuurlijk net zo graag.

Mobiele versie afsluiten