Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘iPhone 6 Plus is niet genoeg’: stelling

Dennis de Vries

De eerste Apple phablet is een feit. De Apple iPhone 6 heeft een 5,5 inch beeldscherm en doet daarmee mee aan de trend om steeds grotere schermen in telefoons te stoppen. Maar is de iPhone 6 Plus genoeg om de voorsprong te behouden?

Ja hoor, mooi ding die iPhone 6 Plus. Prima OS, goede camera, lekker design. Als er geen concurrentie was geweest, dan waren we heel erg blij geweest met de 6 Plus. Maar die concurrentie is er wel en dan kunnen we het niet laten om daar ook even met een schuin oog naar te kijken. En dan blijkt als snel dat je op papier beter, meer, scherper, compacter en goedkoper kunt krijgen. De duurste variant doet een goede €999. Enkele maanden terug kon je daar Nokia voor kopen. Niet een telefoon, het hele bedrijf.

Daarnaast hadden we stiekem natuurlijk gehoopt dat Apples entree in de phablet-markt het nodige vuurwerk op zou leveren. Maar zoals collega Ger een tijdje geleden al – met een dikke knipoog – schreef: “Een iPhone zoals zovelen. Kun je over discussiëren of dat erg is, maar wij willen weer eens met onze bek vol tanden staan.” Van een oude, vertrouwde iPhone met een inch of wat extra staan we dat niet bepaald. Vandaar de stelling:

De iPhone 6 Plus is niet genoeg

Natuurlijk hebben we ongelijk. De iPhone 6 Plus gaat met miljoenen over de toonbank, dus het toestel zal wel ‘iets’ hebben. Wat is dat ‘iets’, behalve een trouwe schare fans? Gooi het in de comments! En mocht je het onverhoopt wel met ons eens zijn, dan horen we dat natuurlijk net zo graag.

Reacties

 1. Eenmothafuckingkaasschaaf

  Het verwonderd mij wel dat jullie het hebben over “specificaties op papier”, terwijl dat niet veel te maken heeft met de werkelijke prestaties, de 5S werkte soepel en snel, en kon perfect zware applicaties aan, dus ik verwacht dat dit bij de 6 alleen maar beter is.

  Verder vind ik het wél “genoeg”, simpelweg omdat ik niet meer hoef, ik vind mijn iPhone 5s perfect werken :). (Op een paar dingen na natuurlijk).
  Ik zit helemaal niet te wachten op hartslagmeters, speciale handgebaren om selfies te nemen, S-pennen, en noem maar op.
  Dat heeft de gemiddelde mens toch allemaal niet nodig? Het zijn innovaties die het toestel iets beter op papier doet lijken, maar veel heb je er niet aan.
  (Ik wacht wel nog op een betere batterijduur. maar dat lijkt toch pas voor in de toekomst te zijn.)
  Daarentegen is het wél leuk om een groter scherm te hebben,
  en ook al is er dan niet veel veranderd, Het blijft gewoon nog altijd een betrouwbaar toestel.

  Een groter scherm kan een reden zijn om je oude iPhone te updaten.
  (als je daar het geld voor hebt natuurlijk).
  Een groter is scherm is inmiddels echt een soort “hype” geworden,
  en Apple kon niet anders dan deze te volgen, ook al dat ze dat in de eerste plaats niet wouden (volgens een oude iPhone 5 reclame waarbij er getoond word dat
  4″ hét perfecte formaat was om de telefoon met één hand te bedienen).
  Als groot telefoonbedrijf weet je wel dat je zo’n hype moet volgen,
  of je komt in dezelfde situatie terecht als Nokia en BlackBerry.

 2. koentje

  Tja de vernieuwing is gwn helemaal uit de smartphoneindustrie dus apple kon ook niet zoveel nieuws doen. Vind iphone 6 plus wel gwn te groot en had liever gezien dat apple een 4 en 5 inch iphone had gemaakt. ben ook benieuwd of er veel mensen zijn die de iphone 6 plus 128gb gaan kopen (€1000). Iphones zijn nooit echt mijn ding geweest omdat ik meer wil aanpassen dan wat apple wil.

 3. BroodjeKaas

  Natuurlijk is de iPhone 6 geen revolutionaire vernieuwing. Ook de plus niet. Maar welke nieuwe smartphone is dat wel? Feit blijft dat de iPhone op alle punten goed scoort. Goede prestaties, solide bouwkwaliteit, uitmuntende camera, gelikte interface, prima scherm, licht én plat, snelle en betrouwbare vingerafdruksensor, een groot en kwalitatief goed aanbod aan apps. En ga zo maar door. Er is oprecht geen concurrent die aan al deze eisen voldoet.

  En toch hoef ik ‘m niet. Ik wil niet vast zitten aan het gesloten Apple ecosysteem, heb geen €700 (minimaal) over voor een telefoon, vind iOS vaak wat beperkt (al is iOS 8 wel een grote stap voorwaarts).

 4. stijn v brummelen

  iPhones blijven geweldige telefoons. Denk dat de opvolger van mijn Nexus 5 van Apple vandaan komt. 6 plus is prima, en ruim genoeg naar mijn mening.

 5. KungFuPanda

  Mee eens. Mss typisch om te zeggen, maar sinds Steve Jobs’ dood heeft Apple nog geen enkele echte innovatie gelanceerd.
  Als je niet van smartphones kent, je kan er totaal niet mee werken en je hebt te veel geld; koop jezelf dan een iPhone. Behoor je niet tot deze categorie, laat je dan niet verleiden door het ‘coole’ appeltje op de achterkant en koop iets beters/goedkoper.