Site pictogram Draadbreuk.nl

Vijf redenen waarom wij de iPhone 6 nu al niet willen

iPhone 6 niet kopen

Poepoe. De iPhone 6 komt binnenkort uit. We kunnen niet wachten. We slapen er hier slecht van. Zo zenuwachtig zijn we nog nooit geweest. De penaltyreeks van Nederland tegen Costa-Rica is er niets bij. Oké… proeft u de ironie? Wij geven vijf redenen waarom we niet op de iPhone 6 zitten te wachten.

Dit is een rijkelijk verouderd artikel en was een knipoog op alle Apple-manie. Inmiddels weten we veel meer over de iPhone 6. Lees onze uitgebreide artikelen over deze nieuwe gadget.

De Apple iPhone 6 Plus gepresenteerd. 

– Een uitgebreid artikel over de Apple Watch

– De verschillen tussen Android en iPhone 6  

1. Alweer een iPhone…

Hoe vernieuwend is een iPhone nog? Ieder jaar kijkt heel gadgetminnend Nederland (en Vincent Everts) naar de introductie van de nieuwe smartphone van Apple. iPhoneClub liveblogt zich scheel, One More Thing houdt een praatprogramma. Hamvraag: waarom? De afgelopen drie uitgekomen Apple iPhone’s waren toch niet zo spectaculair? Ja, de iPhone 5s is snel. Ja, de iPhone 5s heeft een grappige vingerafdrukscanner. Maar verder? Een iPhone zoals zovelen. Kun je over discussiëren of dat erg is, maar wij willen weer eens met onze bek vol tanden staan. En dat lijkt ook bij de iPhone 6 niet het geval te zijn.

2. De iPhone 6 wordt groter. Waarom?

De iPhone 6 komt er in twee formaten – althans als we de geruchten mogen geloven. Feit is dat beide edities – er zou een 4,7 inch en 5,5 inch uitkomen– stukken groter zijn dan de huidige iPhone. Why the hell, Apple? WHY? De kracht van de iPhone is juist dat ‘ie zo lekker compact is. Zeker vergeleken met de gigantische Androids op deze aardkloot is dat een unieke heerlijkheid. Een andere compacte high end-smartphone is er niet. Apple was de enige. Tot nu. Daar gaat de voorsprong die Apple heeft op al haar concurrenten.

Groot, groter, grootst. WILLEN WE NIET!

3. Wij willen illegaal downloaden

Wij lezen nog weleens een boekje en kijken nog weleens een film. Nu heeft Apple daar een prachtige eigen winkel voor, maar daar is alles belachelijk prijzig (zoals eigenlijk alles van Apple belachelijk prijzig is). De oplossing lijkt simpel: zelf het een en ander bij elkaar sprokkelen. Op een uiterst legale wijze natuurlijk, laat dat duidelijk zijn. Dat niet Tim Kuik ons gaat bannen straks.

Goed, een torrentje binnenhalen op een iPhone is niet zo eenvoudig. Bij een Android? Piece of cake. En dat willen wij. Eenvoud siert de mens.

4. Katsjingg: pak de portemonnee maar

De iPhone is duur. Heel duur. En de tijd van dure smartphones is in onze optiek voorbij. We willen liever een kwalitatief hoogwaardige telefoon waar je alles mee kunt wat je wil kunnen doen en daar een alleszins redelijke prijs voor betalen. Bij de introductie van de iPhone 5s was de adviesprijs van de meest complete editie 900 euro. 900 euro! Weet je hoeveel bier je daar van kunt kopen? Wij willen een wereld waar een telefoon niet meer dan 350 euro kost. Zodat we erna gewoon op vakantie kunnen in plaats van Dirk Scheringa om een dubieuze lening te moeten vragen. Alternatieven, horen wij u vragen? De Google Nexus, vrinden. Nexus for the win!
Update: de prijzen van de iPhone 6 lijken mee te vallen.  De iPhone 6 gaat 599 euro kosten, de iPhone 6 Plus wordt ‘duurder’. 

Mag de iPhone 6 er nog zo lekker uitzien.. Wij hoeven hem niet.

5. Wij hoeven geen nieuwe iPhone 6. Onze smartphones werken nog prima

Waarom moeten we een nieuwe iPhone 6 kopen? Waarom moet we überhaupt een nieuwe smartphone aanschaffen? De huidige generatie mobiele telefoons werkt prima. Ze zijn over het algemeen snel, hebben een prima camera en je kunt er alle apps op kwijt die je nodig hebt. Een echte reden om iets nieuws aan te schaffen is er dus niet. Anders gezegd: langzaam is de telefoonindustrie een vervangingsmarkt aan het worden. Ieder mens doet er slim aan om een sim-only abonnement af te sluiten en zelf een los toestel aan te schaffen of gewoon zijn huidige telefoon te behouden. Dat is gewoon veel en veel goedkoper dan een combinatie (ja, ook al krijg je de telefoon ‘gratis’ erbij. Niets is gratis).

En ga je een losse iPhone 6 kopen? Dat ding is zoals gezegd veel te duur. Gaan wij niet doen dus.

 

Jullie wel? Laat het weten in de comments. En geef vooral redenen waarom we dat Apple-telefoontje WEL zouden moeten kopen.

 

Draadbreuk over de iPhone 6

> Dossier: alles over de iPhone 6

> ‘Nieuwe’ iPhone 6 blijkt Android-telefoon (video)

> Vijf verschillende iPhone 6 smartphones op een rij

Mobiele versie afsluiten