Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vijf redenen waarom wij de iPhone 6 nu al niet willen

iPhone 6 niet kopen
Ger
 • Op 28 juli 2014

Poepoe. De iPhone 6 komt binnenkort uit. We kunnen niet wachten. We slapen er hier slecht van. Zo zenuwachtig zijn we nog nooit geweest. De penaltyreeks van Nederland tegen Costa-Rica is er niets bij. Oké… proeft u de ironie? Wij geven vijf redenen waarom we niet op de iPhone 6 zitten te wachten.

Dit is een rijkelijk verouderd artikel en was een knipoog op alle Apple-manie. Inmiddels weten we veel meer over de iPhone 6. Lees onze uitgebreide artikelen over deze nieuwe gadget.

De Apple iPhone 6 Plus gepresenteerd. 

– Een uitgebreid artikel over de Apple Watch

– De verschillen tussen Android en iPhone 6  

1. Alweer een iPhone…

Hoe vernieuwend is een iPhone nog? Ieder jaar kijkt heel gadgetminnend Nederland (en Vincent Everts) naar de introductie van de nieuwe smartphone van Apple. iPhoneClub liveblogt zich scheel, One More Thing houdt een praatprogramma. Hamvraag: waarom? De afgelopen drie uitgekomen Apple iPhone’s waren toch niet zo spectaculair? Ja, de iPhone 5s is snel. Ja, de iPhone 5s heeft een grappige vingerafdrukscanner. Maar verder? Een iPhone zoals zovelen. Kun je over discussiëren of dat erg is, maar wij willen weer eens met onze bek vol tanden staan. En dat lijkt ook bij de iPhone 6 niet het geval te zijn.

2. De iPhone 6 wordt groter. Waarom?

De iPhone 6 komt er in twee formaten – althans als we de geruchten mogen geloven. Feit is dat beide edities – er zou een 4,7 inch en 5,5 inch uitkomen– stukken groter zijn dan de huidige iPhone. Why the hell, Apple? WHY? De kracht van de iPhone is juist dat ‘ie zo lekker compact is. Zeker vergeleken met de gigantische Androids op deze aardkloot is dat een unieke heerlijkheid. Een andere compacte high end-smartphone is er niet. Apple was de enige. Tot nu. Daar gaat de voorsprong die Apple heeft op al haar concurrenten.

Formaat iPhone 6

Groot, groter, grootst. WILLEN WE NIET!

3. Wij willen illegaal downloaden

Wij lezen nog weleens een boekje en kijken nog weleens een film. Nu heeft Apple daar een prachtige eigen winkel voor, maar daar is alles belachelijk prijzig (zoals eigenlijk alles van Apple belachelijk prijzig is). De oplossing lijkt simpel: zelf het een en ander bij elkaar sprokkelen. Op een uiterst legale wijze natuurlijk, laat dat duidelijk zijn. Dat niet Tim Kuik ons gaat bannen straks.

Goed, een torrentje binnenhalen op een iPhone is niet zo eenvoudig. Bij een Android? Piece of cake. En dat willen wij. Eenvoud siert de mens.

4. Katsjingg: pak de portemonnee maar

De iPhone is duur. Heel duur. En de tijd van dure smartphones is in onze optiek voorbij. We willen liever een kwalitatief hoogwaardige telefoon waar je alles mee kunt wat je wil kunnen doen en daar een alleszins redelijke prijs voor betalen. Bij de introductie van de iPhone 5s was de adviesprijs van de meest complete editie 900 euro. 900 euro! Weet je hoeveel bier je daar van kunt kopen? Wij willen een wereld waar een telefoon niet meer dan 350 euro kost. Zodat we erna gewoon op vakantie kunnen in plaats van Dirk Scheringa om een dubieuze lening te moeten vragen. Alternatieven, horen wij u vragen? De Google Nexus, vrinden. Nexus for the win!
Update: de prijzen van de iPhone 6 lijken mee te vallen.  De iPhone 6 gaat 599 euro kosten, de iPhone 6 Plus wordt ‘duurder’. 

iPhone 6 concept design

Mag de iPhone 6 er nog zo lekker uitzien.. Wij hoeven hem niet.

5. Wij hoeven geen nieuwe iPhone 6. Onze smartphones werken nog prima

Waarom moeten we een nieuwe iPhone 6 kopen? Waarom moet we überhaupt een nieuwe smartphone aanschaffen? De huidige generatie mobiele telefoons werkt prima. Ze zijn over het algemeen snel, hebben een prima camera en je kunt er alle apps op kwijt die je nodig hebt. Een echte reden om iets nieuws aan te schaffen is er dus niet. Anders gezegd: langzaam is de telefoonindustrie een vervangingsmarkt aan het worden. Ieder mens doet er slim aan om een sim-only abonnement af te sluiten en zelf een los toestel aan te schaffen of gewoon zijn huidige telefoon te behouden. Dat is gewoon veel en veel goedkoper dan een combinatie (ja, ook al krijg je de telefoon ‘gratis’ erbij. Niets is gratis).

En ga je een losse iPhone 6 kopen? Dat ding is zoals gezegd veel te duur. Gaan wij niet doen dus.

 

Jullie wel? Laat het weten in de comments. En geef vooral redenen waarom we dat Apple-telefoontje WEL zouden moeten kopen.

 

Draadbreuk over de iPhone 6

> Dossier: alles over de iPhone 6

> ‘Nieuwe’ iPhone 6 blijkt Android-telefoon (video)

> Vijf verschillende iPhone 6 smartphones op een rij

Reacties

 1. rens

  Sorry maar wat een belachelijk topic.. ALWEER EEN IPHONE?
  Alsof een samsung galaxy zo anders is telkens! Duur? Elke nieuwe premium telefoon ligt tussen de 600 tot 900 euro
  En groter ja dat is wat de mensen willen. Nou is 4,7 inch nogsteeds een prima handelbaar formaat voor 1 hand.
  En downloaden iedereen weet dat dat niet mogelijk is(tenzij jailbreak) dat is geen nieuwtje als je dat niet wil koop je toch een android, waardoor je wel meer kuren krijgt.
  Ik heb beide telefoons gehad en toch werkt ios gewoonweg lekkerder.

  Dus ja ik weet zeker dat er zat mensen zijn die wel een iphone 6 willen

  Dit zijn trouwens wel slappe redenen als je nou qwa specificaties, uiterlijk, veranderingen of iets dergelijks ene lijst zou maken wat je niet bevalt. Zou wat logischer zijn. Aangezien de meeste punten zowat voor elke premium telefoon gelden tegenwoordig.

  • Tonkieton

   Oneens. Het klopt dat er tegenwoordig veel dure fones zijn, maar is dat dan een argument om ‘het is duur’ links te laten liggen? En ik vind ook dat een iPhone nu lekker in de hand ligt. Ik vind ut niet zo gek eigenlijk.

  • rens

   Ik bedoelde ook niet dat het niet duur is! Maar dat is met alle premium mobieltjes zo! Zit je daar niet op te wachten? Zijn er altijd goedkopere!

  • BroodjeKaas

   “En downloaden iedereen weet dat dat niet mogelijk is(tenzij jailbreak) dat is geen nieuwtje”. Dat is precies het punt wat Ger probeert te maken.

 2. Hu Ga

  Ff sirieus wat een shit toppic :p “wij willen geen nieuwe iphone 6” koop dan 1tje 2de hands.

  • G

   Haha, sterk;)

  • hu ga

   slecht erg slecht, ik ken betere topics van je.

  • G

   Dit is een oud artikel, Hu Ga. Vergeet dat niet;)

 3. Eenmothafuckingkaasschaaf

  Wacht, dus eerst zeg je dat je het niet goed vind dat de iPhone niets veranderd, en dan zeg je dat je de telefoons gewoon hetzelfde wil laten blijven?

  Gerrie, Gerrie toch…
  Een een bijkomend vraagje:
  Bij welke lancering zat je wel in spanning te wachten?
  Vind je dat concurerende telefoons die dit jaar uitgebracht zijn wel over veel innovatie?
  (zo ja, geef voorbeeld)
  Maak aub jullie artikels wat vollediger en correcter, en niet zo op 1 minuut verzonnen.
  (Dit is draadbreuk, niet technobuffalo)
  Met vriendelijke groet,
  EMFKS

  • G

   Gerrie, wat een liefkozende naam;)

   Wat ik bedoel: een iPhone launch is weinig spectaculair qua nieuwigheid. Puntje vijf slaat op het feit dat ik het überhaupt niet (meer) nodig vindt om een hele dure telefoon aan te schaffen.

   Als de iPhone 6 me wegblaast… Ja, dan wil ik wellicht ‘m nog wel overwegen.

   En antwoorden op de vragen:
   – Ik niet meer echt. Beetje beroepsdeformatie: al zoveel lanceringen gezien;)
   – Nee vind ik niet, maar over die telefoons wordt nog niet eens kwart van de hoeveelheid berichten gepubliceerd als over een vooralsnog zelfs vermeende iphone.

  • BroodjeKaas

   “[…]maar over die telefoons wordt nog niet eens kwart van de hoeveelheid berichten gepubliceerd als over een vooralsnog zelfs vermeende iPhone.”. Daar doen jullie wel lekker aan mee, met jullie ‘iPhone roddel van de week’. Vind ik niet erg overigens, het staat altijd garant voor een flinke portie ironie. Maar jullie kunnen het ook alvast gaan afwisselen met de ‘Galaxy S6 roddel van de week’ (of de ‘aluminium supertelefoon’ van Samsung die nooit komt 🙂 )

  • G

   Haha
   Ik neem het mee in de redactievergadering, u hoort van ons 😉

  • IkBenBrian

   Of over een nieuwe vlaggeschip van een (meerdere) bedrijf. En niet alleen van 1 bedrijf.

 4. Joey

  Een groter scherm is juist veel fijner! Downloaden kan niet maar daardoor zijn de iPhones wel beter beveiligd tegen malware en al die andere rotzooi! En nu ios 8 komt met Mac OS Yosemite werken deze 2 besturingssystemen nog beter samen! Ideaal! Verder moet je er flink wat euro’s voor neer leggen maar dat is zeker de moeite waard! Apple levert namelijk alleen maar kwalitatief super goede producten die er ook nog eens prachtig uitzien!

 5. Joey

  Een groter scherm is juist veel fijner! Downloaden kan niet maar daardoor zijn de iPhones wel beter beveiligd tegen malware en al die andere rotzooi! En nu ios 8 komt met Mac OS Yosemite werken deze 2 besturingssystemen nog beter samen! Ideaal! Verder moet je er flink wat euro’s voor neer leggen maar dat is zeker de moeite waard! Apple levert namelijk alleen maar kwalitatief super goede producten die er ook nog eens prachtig uitzien!

 6. IkBenBrian

  7. Brian haat Apple.

 7. Guido

  Beetje nutteloos dit, het zijn nog maar geruchten. Een groter scherm is iets wat zeker is. Als de iPhone 6 uitkomt kan je zelf beslissen of je hem wilt kopen. Die keuze is voor ieder anders. Maar veelal van deze punten zijn een beetje flauw.

  • Ger

   Tuurlijk zijn het allemaal geruchten. Daar word ik ook een beetje moe van. Misschien juist daarom dit artikel;)

 8. Anoniem

  Ik heb zelf een iphone 5 (werkt prima) en een ipad 3(werkt ook nog prima) en illigaal downloaden lukt echt wel muziek kan je gewoon van thepiratebay halen en gewoon in itunes zetten op je computer en dan ff kabeltje koppelen aan je computer en dan via itunes kan je het gewoon in de muziek app zetten van apple en bij films moet je gewoon de app VLC downloaden uit de appstore en via thepiratebay weer een film downloaden en als je dan je ipad of iphone koppelt aan je computer en dan naar itunes gaan en dan op ipad en naar vlc en daar dsn het film bestandje in zetten en dan kan je gewoon er een film op kijken. Je kan dus wel easy films en muziek downloaden alleen moet je een paar stappen meer doen dan bij android

  • BroodjeKaas

   Je kan ook kaas schaven met je voeten, maar dat werkt toch net iets minder fijn dan met je handen.

  • Anoniem

   Maar ze zeggen hier dat het niet kan en ik kan het makkelijk en ik geloof dat je op android ook niet zomaar de beste films kan downloaden zonder er een computer bij te gebruiken. Je kan ook itube downloaden uit de app store en dan kan je ook gewoon offline muziek luisteren op je iphone dus het maakt op muziek gebied helemaal niks uit met android

  • BroodjeKaas

   “Maar ze zeggen hier dat het niet kan […]” Klopt, jouw verhaal bevestigt dat (je hebt namelijk een computer nodig om een torrent binnen te halen). Over “en ik geloof dat je op android ook niet zomaar de beste films kan downloaden zonder er een computer bij te gebruiken”: Dat kan dus wel, zie ook https://play.google.com/store/apps/details?id=com.utorrent.client. Een iPhone 5 is een prima, mooie telefoon, maar eerlijk is eerlijk, je kan er niet álles mee. Echt niet.

  • Anoniem

   Dat wist ik niet. Wel chill dat je dat via android kan. Maar je hebr wel gelijk met android kan je nog veel meer en veel makkelijker maar films en muziek kan je dus ook op de iphone (wat ze in dit artikel dus niet zeggen)

  • Ger

   Ha anoniem,

   Natuurlijk kun je uiteindelijk ook gedownloade meuk op een iPhone kwijt. Feit is echter dat dit vaak met een computer moet en op een uiterst omslachtige wijze.

   Bij een Android-apparaat kun je dit allemaal zonder ook maar een computer nodig te hebben. And trust me, I know my ways. Als je zoals ik twee maanden door Azië reist, met alleen een relatief eenvoudige Samsung Galaxy Tab 3 en Galaxy Core – daar word een mens creatief van. Geen computer nodig gehad en toch complete seizoenen Misfits en Anger Management er doorheen gejast. Met dank aan goede wifi in veel te hippe guesthouses;)

 9. Wouter Nafe

  Dit gaat serieus nergens over, dat je zelf geen iphone kan betalen, jammer voor je maar maak om die reden niet zo’n belachelijk topic aan.. Dat zijn al drie redenen waarom je niet weer zo’n belachelijk topic gaat aanmaken, de andere twee redenen weet je wellicht zelf.

 10. Marvinosz

  Dat jij geen nieuwe iphone kan kopen hoeft niet te betekenen dat je met zulke achterlijke argumenten moet komen

 11. Ramon Jansen

  geen inew v3 hebben :’)

 12. Bas Francken

  Mijn mening, maar ik vind Apple onvervangbaar. Tuurlijk is het waar dat er met Andriod er meer mogelijk is qua (gratis) downloaden etc., maar het gebruiken van IOS is gewoon een feest. Supersnel, en ziet er fantastisch uit. Ik heb de iPhone 6 plus, groot? Ja, maar je went er snel aan. En misschien willen jullie geen grotere iPhone, maar wie zegt dat andere Apple klanten het niet willen? Ik vind zelf de 6 plus erg fijn in gebruik, vooral met typen en video’s kijken. En zoals al eerder vermeldt in de reacties: de gewone iPhone 6 met een 4,7 inc scherm is nog steeds redelijk compact en goed te gebruiken met 1 hand. Nee, Apple is voor mij onvervangbaar. Niet zo zeer omdat het het merk Apple is, maar gewoon puur door IOS 8.

 13. Juda Teune

  Iphones zijn het echt niet waard voor je geld, de Microsoft lumia 640 XL verslaat de iphone 6 met twee vingers in de neus! En de 640 XL is bij redcoon voor 206 euro en zo’n iphone 6 is zo goed als 700 euro! Dit is toch niet normaal!
  De lumia heeft een betere camera dan de iphone 6.
  640 XL heeft een quad-core van 1.2 GHz snapdragon 400, en die andere gozer maar een dual-core, wel van 1.4 GHz met apple A8, maar dan is de 640 sneller omdat hij een quad-core heeft.
  Bij de iphone 6 moet je meer betalen als je er eentje wil met 128 GB aan opslag maar bij de 640 XL kun je hem meteen uitbreiden naar de volle 128 GB!
  Wat wel een voordeel is aan de iphone is dat je een vinger scanner hebt en een veel beter beeld en hij is dunner.
  Die van microsoft heeft een radio, altijd leuk. En een langere accu duur ook wel makkelijk maar dat verscheeld niet veel.
  Wat natuurlijk de vraag is, wat maakt het nou dat die van apple zo veel duurder is. Ik ging daarom naar iCentre om wat meer informatie te krijgen, ze beweren dat de iPhones veiliger en sterker van systeem zijn dan andere smartphones. Maar dat vraag ik me af want ik hoor wel ‘ns dat men wel eens elkaar aan het plagen is via whats app met een code bericht, als iemand een iphone heeft dan gaat hij uit of zo en heb je een klein probleempje, tja wel zo makkelijk apple! Dank je! BEDANKT! Ja, FIJN! Leuk dat jullie een @!#^& GOEDE iphone maken…
  Dus technisch gezien is die iphone 6 niet zo stevig.
  En waarom hebben zo veel mensen een iphone! Iphonetje hier Iphonetje daar… OVERAL! Ik word helemaal niet goed van, is hier een dokter in de zaal?
  ‘Ja ik ben een dokter!’

  ‘ O, mooi dan wil ik u even duidelijk maken dat ik je iphone niet hoef te zien!

  Maar even ‘back to the point’ het iedee van apple om een smartphone te ontwikelen was briljant! Maar er zijn nu veel betere telefoons en daarom snap ik niet waarom zoveel mensen een iphone hebben. Kijk maar naar de LG G4, veel beter, ook de nokia lumia 930, sony, HTC (niet dat ik ze allemaar zo mooi vind maar ze zijn qua uitrusting beter). En wat maakt ’t dat er over de iphone 6 zo veel zo veel gesproken word? En als er een nieuwe iphone komt is het meteen zo van: ‘de nieuwe iphone! O ik kan niet wachten!’. Ik snap daar helemaal niets van.