Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Review: Honor 6 Plus

Review: Honor 6 Plus
Redactie

De Honor 6 Plus van het Chinese Honor (onderdeel van Huawei, uitsluitend online te koop) is een degelijke middenmoter met een aantal bijzondere features. Zo ontdekten we niet één maar twee camera’s aan de achterzijde. Fijne bonus of slechts een gimmick? Je leest het in onze review.

Om met het slechte nieuws te beginnen: de Honor 6 Plus kent een aantal belangrijke minpunten. Het toestel heeft bijvoorbeeld geen verwijderbare accu, de videocamera laat behoorlijk te wensen over en de Octacore Kirin 925 32 processor haalt het niet bij vergelijkbare toestellen. Maar daar staat gelukkig een hoop extra’s tegenover.

Het ideale profiel van de 6 Plus-gebruiker luidt ongeveer als volgt: hij/zij speelt geen zware games, gebruikt de telefoon zowel privé als voor werk, klooit graag met verschillende foto-functies en heeft een ontzettende hekel aan opladen.

Batterij Honor 6 Plus

Grootste troef van de 6 Plus is met afstand de uitstekende 3600mAh-accu. Zonder problemen gaat hij langer dan een dag mee — gold dat maar standaard voor elke telefoon — en met name in stand-by modus verlies je vaak niet meer dan 2/3 procent. Voor wie de blits wil maken op feestjes/in stilstaande treinen/gedurende stroomstoringen is er bovendien de mogelijkheid om met jouw telefoon andere toestellen op te laden via een MicroUSB naar USB adapter. Vrij uniek, en je hebt er mogelijk een nieuwe succesvolle openingszin bij.

DualSim
Voor wie liever niet de hele dag twee telefoons meezeult beschikt de 6 Plus over DualSim. En voor wie dat liever wel doet: in het NanoSIM-kaartslot past tevens een microSD-kaart om het geheugen uit te breiden. Voor ieder wat wils dus.

Camera
Wat fotografie betreft heeft de Chinese fabrikant flink uitgepakt. Ten opzichte van de kleinere Honor 6 is de 13-megapixelcamera aan de achterkant vervangen door twee gelijkwaardige 8-megapixelcamera’s. Niet omdat meer altijd beter is, maar vooral omdat twee camera’s de mogelijkheid biedt om met het ‘diafragma’ te spelen en zodoende achteraf de scherpte aan te passen.

Haha, hardlopen. Haha.

Haha, hardlopen. Haha.

 

Het betreft hier echter wel een softwarematig trucje, dat bovendien niet altijd een even bevredigend resultaat biedt. Na er in het begin een aantal keer mee gepield te hebben vergat ik de functie dan ook alweer snel. Geinig, maar meer niet. En bovendien is niet altijd scherp wat scherp zou moeten zijn. Check hieronder vooral even de foto’s.

 

edf

Dorst – Awkasi

 

edf

Lekker spelen met scherptediepte. Fijn hoor.

 

Een op papier eveneens fijne toevoeging is de Super Night Modus. Je dient het toestel echter behoorlijk lang tijd stil te houden, wil je aardige beelden uit het donker tevoorschijn toveren. Enkel in zeldzame gevallen is het dus echt bruikbaar. Al kan je met die lange ‘sluitertijd wel weer bijzondere (lees: dronken) kunstwerken creëren.

 

honor6nightmodus

Stukje creativiteit naar de consument toe.

 

Over de frontcamera kunnen we kort zijn: het doet zijn werk naar behoren en er valt niets op aan te maken. En natuurlijk is er een zogeheten mooimaak-functie meegeleverd (want Chinezen). Ideaal voor wie graag met zachte, roze babywangentjes op de foto staat.

De videocamera is zoals gezegd wel ondermaats. Met name het geluid is belabberd en de afwezigheid van goede stabilisatie-software breekt geregeld op. Een speelfilm kan je er dan ook niet mee opnemen — zoals onlangs gebeurde met een iPhone 5s — maar dat had vast ook niemand verwacht.

Conclusie Honor 6 Plus review

Voor rond de 280 euro heb je de Honor 6 plus in huis: een prijs die het toestel vooral recht doet als de bonusfeatures jou op het lijf geschreven zijn. Bijvoorbeeld als je twee simkaarten wilt gebruiken, of als je sterk behoefte hebt aan een bakbeest van een accu. De ijverige filmer, of iemand die gewoon op zoek is naar een degelijk toestel zonder fratsen, kan echter beter voor een Nexus-toestel of een Sony Xperia Z3 (of: Z5) gaan.

 

honor-6-plus