Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

iPad Pro (2016) gepresenteerd, nu in normaal formaat

ipad pro 2016
Dennis de Vries

Apple heeft een nieuwe iPad Pro gepresenteerd, maar dan wel eentje die een maatje kleiner is dan de eerste iPad Pro. Het grootste verschil is dat de tablet namelijk een 9,7 inch beeldscherm heeft, in tegenstelling tot het 12,9 inch van de eerdere versie. Verder is er vooral veel hetzelfde gebleven.

Nieuwe iPad voor 2016

Zo mikt Apple met deze kleinere iPad Pro nog steeds op de creatievelingen die hun tablet gebruiken om mooie dingen te maken en te ontwerpen. Die creatievelingen hoeven nu dus niet meer meet een gigantische tablet te zeulen, maar kunnen dezelfde functionaliteit krijgen op een beeldscherm met het formaat van de oude, vertrouwde iPad. Volgens Apple is 9,7 inch nog altijd het meest populaire formaat. Daarnaast mikt Apple met deze nieuwe tablet op Windows gebruikers. Geen grap, Windows-gebruikers moeten er eindelijk maar eens aan geloven zo liet de fabrikant in niet mis te verstane woorden weten.

Uiteindelijk is de functionaliteit van de nieuwe iPad grotendeels hetzelfde als die van zijn grotere zus. Zo is het apparaat ook voorzien van de krachtige A9X processor. Het beeldscherm is dan wel iets kleiner, maar moet toch flink presteren. Zo heeft Apple een nieuw paneel wat flink helderder moet zijn en minder reflecterend is. Net als de iPhone SE is het beeldscherm voorzien van Night Shift, dat de kleur aanpast op het tijdstip van de dag. En dankzij een flink aantal sensoren worden kleuren gegarandeerd natuurgetrouw weergegeven (True Tone), zo belooft de fabrikant. Uiteraard kun je er, zoals een iPad Pro betaamt, met de Apple Pencil op tekenen. En dankzij de smart connector kun je er ook allerlei accessoires, zoals een Microsoft Surface-achtige toetsenbord-cover, op aansluiten.

 

Gelikte promo video van de iPad Pro

 

Camera iPad Pro

De camera in de nieuwe iPad Pro heeft wel een flinke update gekregen. Zit er in de grote versie nog een 8MP camera, de nieuwe ‘kleine’ iPad Pro heeft eenzelfde 12 megapixel camera als de iPhone 6S. Nu kunnen wij hier wel gaan zitten zeggen dat je er stom uitziet als je foto’s maakt met een tablet maar dat zal jou verder worst zijn. Jij wilt gewoon knappe foto’s, het lijkt erop dat de iPad Pro die kan leveren.

Prijs en beschikbaarheid iPad Pro

De iPad Pro komt er in verschillende varianten. De 32GB versie gaat in Nederland €689 kosten, voor de variant met 128GB moet je €869 neertellen. Voor het eerst is er ook een uitgebreide versie met 256GB aan opslaggeheugen. Wil je die, dan moet je even €1049 neertellen. Dan kun je wel kiezen uit drie bekende kleuren Space Gray, Silver en Gold en voor het eerst is hij er ook in Rose Gold. Op 31 maart maart ligt de tablet in de eerste landen in de winkels, wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend.
Eerder tijdens dezelfde presentatie lanceerde Apple ook al een kleine iPhone, check alle info over de iPhone SE hier.