Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Deze apps gebruiken wij dagelijks

Deze apps gebruiken wij dagelijks
Ger
  • Op 15 februari 2016

We krijgen nogal eens de vraag welke gadgets, apps en andere meuk we precies gebruiken in ons dagelijks bestaan. Die vraag beantwoorden we. Zo lief zijn we. Vorige keer hebben we al onze favo-sites besproken, deze keer is het de beurt aan apps.

Want ja, in een wereld waar dagelijks duizenden apps worden gelanceerd, is een beetje overzicht geen overbodige luxe. We bespreken nu applicaties voor de smartphone. In een volgende editie is het de beurt aan apps voor de iPad tablet.

Welke apps gebruikt de redactie van Draadbreuk en waarom?

Dennis

dennis

Tech-gerelateerd
“Bij het dagelijkse werk als techsite-uitbater is de smartphone nooit ver weg. De simpele doch doeltreffende app Pomodoro Challenge voorkomt in zekere mate dat ik de godganse dag op Agar.io zit. Slack is de messenger waarin de Draadbreuk-redactie zijn zegje doet. De telefoon-functie is diep weggestopt op mijn telefoon, als ik iemand wil spreken bel ik via Skype of Whatsapp. Ook Pushbullet behoort tot de standaard-uitrusting van mijn telefoon. Connect die zooi met de laptop.”

Non-tech gerelateerd
“Los van de standaarddingen als Whatsapp, Spotify en Tweetings voor Twitters heb ik een serie apps die redelijk specifiek zijn voor gebruik in mijn Poolse woonplaats. Een smog-melder bijvoorbeeld, die gegevens verzamelt van een aantal meetpunten in de stad en aangeeft hoe belabberd de luchtkwaliteit is (Meestal variërend van ‘behoorlijk belabberd’ tot ‘hou je adem in anders sterf je’). Skycash is reuzehandig om via NFC bus- en tramkaartjes te kopen of parkeerkosten te betalen. Een soort OV-chipkaart. Maar dan handig. En over OV gesproken, de app Jakdojade is de Poolse variant van 9292ov, maar dan ongeveer tien keer beter. De superoverzichtelijke app neemt je van deur tot deur bij de hand en vertelt exact waar je bent, waar je heen moet en wat je moet doen om daar te komen. Briljant.”

 


Ger
gerdegram
Tech-gerelateerd
“Toen ik zo door mijn lijstje apps scrollde, kwam ik vooral tot de conclusie dat ik vrij lui ben. Te lui om apps te wissen, om precies te zijn. Want door mijn werkzaamheden als technologiejournalist en uitbater van een videoproductiebedrijf komt het met de regelmaat van de klok voor dat ik een applicatie voor een dienst of product moet installeren. Dan test ik die en heb ik er een mening over. Maar verwijderen, dat doe ik dan blijkbaar niet meer. Seek Thermal, GoPro, Motiv, Signal, Symagix2, Hola, Videoland – zo maar zeven applicaties die ik eens voor een verhaal of video geprobeerd heb om er erna vooral niet meer naar te kijken.”

Non-techgerelateerd
Apps die ik wel echt gebruik? Snapchat, Facebook, Gmail, YouTube – de geijkte dingen dus eigenlijk. Verder de Bose Soundtouch-app voor het bedienen van mijn multiroommuzieksysteem, ING Internetbankiern voor de doekoe en ParkMobile voor het parkeren van mijn cabrio. Uit verveling heb ik eens Pro Darts 2014 gedownload, maar eigenlijk speel ik dat spel maar zelden.

Oh, en momenteel heb ik een iPhone, daar heb ik direct Google Maps op gezet, want Apple faalt op dat vlak nog steeds.”


Bart
bartf
Tech-gerelateerd
“Ik doe gewoon alles door elkaar, dus tech en non-tech, ok? Houd je vast, want het is een behoorlijke waslijst en volledig willekeurige volgorde: Soccerstand om de voetbaluitslagen (en andere sporten) bij te houden. Is razendsnel met updates en ook nog eens heel uitgebreid. Daarnaast good old NOS Teletekst voor het laatste (sport)nieuws, werkt nog altijd het lekkerst. Voor herrie aan mijn kop gebruik ik de Spotify-app, Pocket Casts als hands down de beste podcast-app ooit gemaakt en radio.net om radio te luisteren (bij gebrek aan beter). Slack voor de communicatie met de redactie en Google Analytics om te checken of we het serverpark van Draadbreuk moeten uitbreiden. Dan Sygic en Google Maps om te navigeren, Duolingo om aan mijn Spaans te werken en Sync for Reddit Pro voor de nodige Reddit-ongein. WhatsApp om te ouwehoeren met vrienden, Facebook en Instagram om ze af en toe een duimpje of hartje te geven en tot slot Fleksy als beste toetsenbord voor Android. Prima lijst, niet?”

 

Google Analytics om te checken of we het serverpark van Draadbreuk moeten uitbreiden

Non-tech gerelateerd
“Zal ik hier anders de apps oplepelen die ik ooit gekocht heb maar bijna niet (meer) gebruik? Camera Zoom FX bijvoorbeeld. Was jaren geleden de tofste foto-app, maar gruwelijk ingehaald door Instagram. Kii Keyboard heeft me ruim een knaak gekost, maar de developer is er uit het niets mee gekapt en heeft zijn app uit de Play Store gehaald. Waarvoor dank, jambek. Falcon Pro 3 leek een erg handige Twitter-app – ziet er ook best gelikt uit – maar werkt niet zo lekker als verwacht. In de megasale ook nog een keer voor samen 20 cent Need for Speed Most Wanted en Robbery Bob 2 gekocht, maar enkel de laatste heb ik ook echt (eventjes) gespeeld. De meeste andere betaalde apps (zoals Sygic, Pocket Casts en Sync for Reddit Pro) waren echt juweeltjes overigens.”

 


Jeroen
jeroen
Tech-gerelateerd
“Als student is het goed om te weten hoe lekker je bezig bent met het volgen van je colleges tegenover je mede-studenten. Swarm is dé app hiervoor. Met Swarm kan je inchecken op locaties die al bestaan(data uit Foursquare) of je kan zelf nieuwe locaties aanmaken, bijvoorbeeld ‘hoorcollegezaal 1.54’. Per check-in krijg je munten en verdien je dikke stickers. Valsspelen kan ook, Van-Je-Biersma kan namelijk met een dikke kater  gewoon inchecken om 08:30 in collegezaal 1.54, terwijl hij net brak z’n shoarma zit weg te werken. Lullo.
Pünktlichkeit, bitte! Eenmaal op campus zijn de vele groepswerk-opdrachten en projecten niet te vermijden. Je wordt er plat mee gegooid en dan is overzicht essentieel om succesvol te zijn. Het appje Trello doet precies dat: overzicht geven. Nooit meer gezeik over wie deed wat en alles ruim klaar voor de deadline.
Na de sleur van alledag is het nog even tijd om de social status op te krikken door selfie in een overvolle bus 12. Je kijkt zwoel pleurt je post vol met hashtags. Om de  foto nog van wat extra flair te voorzien gebruik ik Retype. Fancy tekstjes en koffie filters, je vindt in deze app alles om je foto’s van je een hele dosis Tumblr te voorzien. Lees de review hier!”


Paul
pgersen
Tech-gerelateerd
“Een van de best bewaard gebleven geheimen op mijn iPhone: ik gebruik nauwelijks apps die met tech te maken hebben. Wat ik qua technieuws binnen wil krijgen, sprokkel ik binnen tijdens een rondje websites checken, de rest met News360, omdat ze de stekker uit Zite hebben getrokken. Ik ben een nogal opgeruimd persoon en hoef niet mijn hele startscherm vol met icoontjes van The Verge en al de andere websites. Dan raak ik veel te snel het overzicht kwijt.”

Non-techgerelateerd
“Nouja, de social media (Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn komen dagelijks wel een paar keer voorbij. Ger plempt dagelijks onze Slack vol met dubbele vraagtekens (vind je dit ook zo dwingend??) en mentiont ons de godganse tijd, dus ik ontkom er niet aan daar ook vaak te kijken. Spotify, Deezer, Netflix, Videoland en HBO voor de entertainment en ik hoef niemand met een vriendengroep uit te leggen hoeveel batterijduur er doorheen gaat door WhatsApp. Last but not least: Djay 2. Lekker muziekjes aan elkaar mixen en streamen naar mijn Chromecast Audio. Saai lijstje, zeg je? Hallo, ik heb ook een leven!”

Reacties

  1. Komt er ooit nog een Draadbreuk-app?

  2. feyenoord1908koen

    graag meer van dit soort lijstjes, altijd erg leuk om te lezen!