Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Galaxy S7, HTC en Alcatel’s VR!

De wandelgangen met Galaxy S7, HTC en Alcatel’s VR!
Dennis de Vries

Met nog een goede week tot het Mobile World Congress 2016, laat het zich wel raden waar de tech-geruchten afgelopen tijd over gingen. Dus denken we nu alles te weten over de Samsung Galaxy S7, de HTC One M10 en Alcatel’s nieuwe speeltje.

 

Samsung Galaxy S7 prijs en beschikbaarheid

Normaal komen geruchten over toestellen als de Samsung Galaxy S7 altijd van vage Chinese fora, welingelichte Amerikaanse dagbladen of een enkele Twitter-lekker die daar zijn vak van heeft gemaakt. Maar Nederlandse tech-sites lieten deze week ook zien dat anonieme bronnen weten op te snorren. Zo kreeg Tweakers de prijzen van het toestel doorgespeeld. De Samsung Galaxy S7 gaat in de Benelux €699,99 euro kosten en de Galaxy S7 Edge gaat voor 799,99 euro over de toonbank, zo hebben zij uit betrouwbare bron. Wie dat is? Geen idee. Wel weet diegene ook te melden dat de Benelux-versie van de Galaxy S7 een Exynos octa-core processor krijgt met kloksnelheden van 2,3Ghz en 1,6Ghz. Overigens krijg je, als je er snel bij bent, gratis een Gear VR bij je telefoon.
Dat wil ik wel. Wanneer is hij te bestellen? Ha! Daarover sprak een andere site met een andere anonieme bron. Of misschien was het dezelfde bron. Dat weten we niet, want: anoniem. In ieder geval wist Androidworld deze week te melden dat de Samsung Galaxy S7 direct na de lancering op 21 februari te pre-orderen is. Op 11 maart worden de toestellen vervolgens geleverd.

 

HTC One M10 is geen HTC One M10

htconem10-render
Hoe zit het dan met de Galaxy S7-killer (lol) van HTC? Nou, we weten al dat die niet op het MWC 2016 gepresenteerd wordt. Sinds deze week zijn er ‘bronnen’ die spreken over een lancering van 11 april. En diezelfde bronnen fluisteren dat de HTC One M10 niet met die naam in de winkels ligt. Intern hanteert HTC de codenaam ‘Perfume’ maar dat zal ‘m ook wel niet worden.
Gaat de HTC One M10, of hoe die ook heet, ook zo op de iPhone lijken? Als we gelekte foto’s en renders moeten geloven, zet HTC de lijn van de One A9 door. Lijkt hij daarmee op de iPhone? Nee. De iPhone lijkt op HTC. Puh!

 

Alcatel doet iets geks (wat best tof is)

Deze rubriek wordt over het algemeen beheerst door twee merken: Apple en Samsung. Soms gaan er wel eens wat geruchten over HTC, Sony, LG of andere grote merken. Maar over Alcatel Onetouch heeft bijna nooit iemand het. Tot deze week. Zoals gebruikelijk lanceert de Chinees-Franse smartphone-fabrikant een hele reeks aan weinig-spannende toestellen. De Alcatel Idol 4S is daarvan degene die nog het meeste aandacht trekt. Quad-HD AMOLED scherm, octa-core processor, 3GB aan RAM en vermoedelijk lekker platte behuizing. En dat voor, als we Venturebeat moeten geloven, minder dan $400. Prima deal, maar wat het echt interessant maakt is de verpakking. Het doosje waar het toestel in komt is namelijk om te bouwen tot Cardboard VR-viewer.
Is dat cool? Nou en of dat cool is, check de foto bovenaan. Goed, een Cardboard-achtige viewer haalt het niet bij het echte werk, zoals de Gear VR. Maar dit is niet alleen is het een origineel idee, het is ook nog eens heel leuk om zo een nog grotere groep mensen kennis te laten maken met VR op de smartphone. Alcatel mensen…onthoudt die naam.