Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Kap met filters voor meer likes op Instagram

Kap met filters voor meer likes op Instagram
Bart
  • Op 23 september 2015

Even eerlijk nu: er is niets irritanter dan een laf vakantiekiekje van een Instagram-vriend die meer likes heeft gekregen dan jouw kunstzinnige foto. Je hebt verdomme toch niet voor Jan Lul met de korte achternaam een kwartier door alle filters zitten ploeteren? Hier een paar handige tips waardoor je meer likes scoort op Instagram. En alvast een bonustip: deel deze link niet met je vrienden.

We krijgen een beetje de hik van mensen die zichzelf ‘social media scientist‘ noemen, maar als je ruim anderhalf miljoen Instagram-kiekjes analyseert om te zien welke filters de meeste likes opleveren, dan ben je een goeie. Dan Zarrella deed het en het levert een aardige infographic op met een paar puike tips. (wel opvallend overigens dat zijn eigen foto’s op Instagram bijna geen likes opleveren, maar dat zien we even door de vingers)

Er komen wel een paar open deuren naar boven, zo blijkt een foto met een gezicht meer likes te krijgen dan zonder en door het toevoegen van meer tags stijgt ook de kans op een hartje. Maar wist je dat kiekjes zonder filter beter scoren dan al die shots met jaren 70-waas die jij op je Instagram mikt? En dat coole kleuren beter werken dan warmere tinten?

Genoeg tips dus om het aantal hartjes onder je foto’s op te krikken. En laten we het niet merken dat je vanaf nu nog steeds met die gare filters in de weer gaat. Je bent gewaarschuwd.

 

big_instagram_infographic

 

Bron & meer info: http://danzarrella.com/infographic-the-science-of-instagram.html