Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Dit zijn de twee nieuwe Nexus-telefoons

Dit zijn de twee nieuwe Nexus-telefoons
Bart
  • Op 23 september 2015

De twee nieuwe Nexus-toestellen die Google waarschijnlijk volgende week dinsdag zal presenteren, zullen door het leven gaan als 5X en 6P. Dat blijkt tenminste uit foto’s waar Android Police de hand op heeft weten te leggen. 

De Nexus-lijn wordt uitgebreid met twee nieuwe telefoons, die gemaakt worden door verschillende fabrikanten. Dat ze bij Huawei en LG uit de fabriek komen rollen was al duidelijk, maar we wisten nog niet hoe ze zouden heten. Uit foto’s die Android Police heeft gepubliceerd blijkt dat LG met een 5,2 inch toestel komt die 5X gaat heten, terwijl Huawei’s editie een slag groter is (5,7 inch) en als 6P in de winkels zal gaan liggen.

nexus2cee_wm_6p-box

 

Als je het mij vraagt behoorlijk verwarrende namen – zou zelf de grote versie X noemen, maar wie weet komt Google volgende week met een goede reden voor de namen van de telefoons.

 

nexus2cee_wm_5x-box_thumb

 

Uit de foto’s van de dozen kunnen we opmaken dat beide toestellen in ieder geval in een editie van 32 gb zullen uitkomen. Daarnaast blijkt uit gelekte afbeeldingen dat de 6P waarschijnlijk twee speakers aan de voorzijde heeft en een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. De zwarte balk aan de achterkant, waar de lens van de camera in verwerkt is, ziet er op het eerste gezicht niet echt fraai uit en lijkt wat uit te steken.

 

Nexus_6P

 

Volgende week Google-event

Op 29 september is een groot evenement van Google. Dan zullen waarschijnlijk de nieuwe Nexus-toestellen aan de wereld getoond worden en komt er misschien ook meer naar buiten over Android 6.0.