Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream (week 12)

Paul Gersen

Het weekend naakt, roepen wij altijd op vrijdag. En wat is er nou lekkerder dan je vrije dagen door te brengen met een filmpje, televisieserie of lekker muziekje? Daarom zet Draadbreuk voor jou de meest opvallende nieuwe releases op Netflix, Spotify en Deezer op een rij. Streamen is tenslotte hot!

 

Netflix

Crash

Crash

 

Oeh, altijd lekker: van die films met allemaal verschillende verhaallijnen, die uiteindelijk toch op een of andere manier weer bij elkaar komen. Dat je dan halverwege zo’n o-zit-dat-zo-momentje hebt en het ineens allemaal snapt. Crash is er zo een. Geen gemakkelijke kost, deze film over raciale en sociale spanningen in Los Angeles, maar wel een dik cijfer op IMDB. En een sterrencast waar je u tegen zegt. Sandra Bullock, Matt Dillon, Don Cheadle en Ryan Phillippe: zomaar een paar namen die mee doen. Lekker kinnenpulkend voor de tv zitten en bij de koffie-automaat op het werk erover napraten. Of gewoon kiezen voor een film met Jason Statham, dat kan natuurlijk ook.
Trailert! 

The Bank Job

Nouja, daar zul je ‘m net hebben. Jason Statham speelt Terry, die in de schulden zit en besluit met een aantal niet compleet capabele vrienden een bank te overvallen. Bij de roof maken ze per ongeluk een paar voor de Britse monarchie belastende foto’s buit. En ja, dan begint het gedonder natuurlijk. Een niet al te zware film die boven verwachting erg geinig is. We bedoelen maar: Jason Stratham is geen Marlon Brando, maar houdt zich prima staande in deze met humor doorspekte actiefilm.
Trailert! 

City Island

Iedere familie heeft zijn eigen problemen. Da’s niet zo erg, anders zouden die kerstdagen ook maar saai zijn. Maar de familie Rizzo is wel heel disfunctioneel. Iedereen liegt en iedereen weet het van elkaar, en dat zorgt voor de nodige spanningen en misverstanden. Klinkt als een wijvenfilm, niet? Wees niet bang, City Island is echt hilarisch. Dat komt vooral door de perfect gecaste hoofdrolspelers. Andy Garcia als een net iets te dikke gevangenisbewaarder die contactueel ook niet zo best is: smullen geblazen!
Trailert!

 

Spotify / Deezer

Foster The People – Supermodel

FosterThePeople

 

Potverdorie, wat hebben we de debuutplaat van Foster The People veel gedraaid toen deze in 2011 uitkwam. De opzwepende indierock van dit Amerikaanse gezelschap sloeg niet alleen bij ons aan: de plaat kreeg uitstekende recensies, ontving Grammy-nominaties en verkocht ook nog eens prima. Supermodel is de opvolger en met dit album borduurt de band voort op de sound van zijn voorganger. Catchy songs, dansbare ritmes en gelikte refreintjes. Dit gaan we met z’n allen meefluiten tijdens het festivalseizoen.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Crippled Black Phoenix – White Light Generator

Altijd leuk als muzikanten van verschillende bands bij elkaar kruipen en toffe nieuwe dingen bedenken. Crippled Black Phoenix bestaat uit leden van onder andere Mogwai, Electric Wizard en Iron Monkey. Zegt je niks? Maakt niet uit, het gaat om het eindresultaat en dat mag er zijn. White Light generator staat bol van de donkere rock met post-rock en sludge-invloeden. Dat klinkt eng, maar is het niet. Liefhebbers van de wat hardere muziek moeten dit gewoon even luisteren. En hun vuist ballen.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Kylie Minogue – Kiss Me Once

Kylie Minogue

 

We zaten even te denken of we op deze plaat niet de nieuwe van Enrique Iglesias moesten noemen, maar Kylie Minogue is net even wat minder pathetisch. En daarbij ziet ze er nog prima uit voor haar leeftijd. Hoe de muziek klinkt, vraag je? Niks bijzonders, maar we weten al jaren dat we bij deze Australische niet aan het juiste adres zijn voor een beetje uitdaging.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Skrillex – Recess

De dubstep-rage is weer net zo hard ingekakt als dat hij opkwam. Nee, jullie luisteren het bijna niet meer en zijn alweer bezig met een nieuwe dance-stroming. Dat kan opperdubstepper Skrillex niks schelen, die poept er gewoon weer een nieuw album uit. Weer veel gewop, gesjoep en geplop en rare ritmes waar het ons maar niet lukt om op te dansen. Maar als er iemand is die perfect in een liedje kan werken naar een climax, is Skrillex het wel. Prima plaat in een genre dat alweer bijna verleden tijd is.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer