Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Twitter viert verjaardag met eerste tweets

Twitter viert verjaardag met eerste tweets
Bart
  • Op 20 maart 2014

Hiep hiep. Twitter bestaat vandaag op de kop af acht jaar! En dat feestje vieren ze door oude tweets omhoog te trollen. Een ouderwetse trip down memory lane dus, terug naar de tijd dat Twitter nog een vergaarbak was van onzinnige meuk zoals ‘brb ff kakken’ en andere ‘zie mij eens tof zijn’-boodschappen in 140 tekens.

Maar goed, ook wij zijn ergens begonnen en dat was – op zijn zachtst gezegd – alles behalve spectaculair. Ondergetekende was de aller-earlieste adapter onder de Draadbreukers en slingerde in november 2007 de volgende bagger de wereld in:

 

Ger volgde, na een ongekende periode van pure haat en blinde woede jegens Twitter, in januari 2009. Overigens direct met de nodige symboliek en duiding die we nog altijd terugvinden in zijn tweets:

 

Een krappe twee weken later vond Paul het nodig om de Twitterkraan (a.k.a. digitale incontinentie) open te draaien. Zijn eerste 140 tekens laten zich het beste samenvatten in 5 letters: armoe. Of “Een bijzonder humorloze en daarnaast onder de gordel geplaatste reactie op een zeer helder geformuleerde en uitermate correcte observatie van één van zijn collega’s”, maar dat zou zelfs niet in een tweet passen.

 

In november 2009 was Dennis de laatste van het viertal die zich liet verleiden tot het plaatsen van een tweet. Feitelijk, tech-gerelateerd, maar bovenal gortdroog:

 

Nee, dan was de mysterieuze opening van Draadbreuk een stuk beter:

 

Baas boven baas: De eerste tweet van Google dingt mee naar de titel ’tofste debuut ooit op Twitter’:

 

Maar er kan er natuurlijk maar één ECHT de allereerste zijn. En die tweet komt van oprichter Jack Dorsey:

 

Via de speciale First Tweet-pagina van Twitter kun je checken waarmee jij het bal opende. Dump ze in onze reactiepanelen, dan hebben we nog meer om te lachen. Of het moet direct heel tof zijn geweest, dan gaan we je direct volgen. Succes.

Reacties

  1. IkBenBrian

    Mijn eerste tweet was: ik ga vanaf nu domme tweets sturen 😀

  2. “Eens kijken of TweetDeck ook een beetje werkt….”