Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met iPhone 7, HTC 10 en Galaxy S7 Active

De wandelgangen met iPhone 7, HTC 10 en Galaxy S7 Active
Dennis de Vries

Je zou zeggen dat iedereen tijdens Pasen de mond vol heeft met chocolade-eitjes, maar toch vond de techmedia nog genoeg ruimte om flink te roddelen over nog niet-bestaande smartphones. Zoals de spectaculaire iPhone 7, de HTC 10 en Galaxy S7 Active.

Samsung Galaxy S7 Active in de maak

Die Samsung Galaxy S7 is een top-toestel, laat daar geen misverstand over bestaan. Dat ding is zelfs water- en stofdicht. Maar om nou te zeggen dat je het apparaat, met zijn retestrakke glazen behuizing, lekker de wilde natuur mee inneemt….mmmnee. Gelukkig heeft Samsung daar al jaren een oplossing voor, door een extra stevige ‘Active’ variant op de markt te brengen. Dat is met de Samsung Galaxy S7 niet anders. Een changelog van een Samsung-app heeft het bestaan van het toestel verklapt. Dus kijken we uit naar de lancering van een SGS7, maar dan met dikke randen en een ip68 certificering.
De Galaxy S7 is niet sterk genoeg voor mijn wilde gedrag. Wanneer kan ik de Active kopen? Dat is nog niet duidelijk. En al zou hij in de winkels liggen, dan nog gaat het waarschijnlijk alleen om Amerikaanse winkels.

HTC is er klaar bijna voor

htc 10 invite
Wanneer zijn ze bij HTC nou eindelijk eens zover? Nou, op 12 april. Dan wordt hun nieuwe high-end smartphone de HTC 10 gepresenteerd. Inderdaad, het vlaggenschip-toestel heet geen HTC One M10, maar ‘gewoon’ HTC 10 als we techsite BGR moeten geloven. Op 12 april toont HTC het voor het eerst aan de wereld. Schijnbaar gaat dat niet ouderwets met heel veel mensen in een zaal, maar juist heel nieuwewets met heel veel mensen die en livestream volgen.
Weten we al een beetje hoe het toestel eruit komt te zien? Als we eerder gelekte informatie moeten geloven, wordt het qua uiterlijk een typisch HTC-toestel. Maar dan krachtiger dan een SGS7 en iPHone 6S. Met een Snapdragon 820 processor, 12 megapixel camera en lekkere speakers. Laat maar komen!

iPhone 7 geruchten: dacht je dat het klaar was?

‘Verandering is de enige constante factor in een mensenleven’, zo zei een wijs man ooit eens. Onzin, zeg ik. Er is nog iets wat onophoudelijk doorgaat en waar geen einde aan komt: geruchten over nieuwe iPhones. Vorige week presenteerde Apple zijn iPhone SE dus dan denk je dat iedereen wel even een weekje hun muil houdt. Maar nee, daags na het kennis maken met de nieuwe telefoon is het alweer tijd om te speculeren over Apple’s volgende toestel. Wat nu weer? De iPhone 7 krijgt een radicaal ander uiterlijk, aldus 9to5Mac. Met een gebogen AMOLED scherm waarvan één van de opties 5,8 inch diagonaal meet. Verder krijgt het toestel een glazen achterkant en wordt draadloos opladen mogelijk.
Wow, klinkt spectaculair. Ik kan niet wachten tot september 2016! Ohja, dat moeten we er nog even bij zeggen. Volgens deze geruchten komt er eerst dit jaar nog een variant uit van de iPhone 6, maar dan dunner en zonder headphonejack. De iPhone 7? Dat wordt 2017 pas.