Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Mind = blown: Microsoft toont ‘holoportatie’

hololens holoportatie
Dennis de Vries

Het is deze week 1 april, dus bijna hadden we deze video terzijde geschoven. Maar dit is voor het eggie. Microsoft demonstreert een nieuwe functie van hun HoloLens AR-headset: teleportatie. Daadwerkelijk iemand teleporteren is (nog) niet mogelijk, maar Microsoft komt verdomd dichtbij.

In een video, gemaakt door het i3D onderzoeksteam van Microsoft, wordt getoond hoe er een 3D-model van iemand live voor je neus kan worden geprojecteerd. Dat 3D-model is te zien via de HoloLens. Omdat het live beelden betreft is interactie gewoon mogelijk zoals je met een normaal persoon zou doen. Alleen aanraken lukt niet omdat…nouja, die persoon dus niet daadwerkelijk bij jou in de kamer staat.

 

Video: holoportation in actie

 

Echt heel gemakkelijk om te maken is het niet. Ten eerste heb je natuurlijk een Hololens nodig en die dingen liggen nou niet bepaald bij de HEMA op je te wachten. Daarnaast moet de andere persoon in een kamer vol speciale camera’s en lampen zitten. Die camera’s zijn nodig om real-time een 3D-model te creëren. Die wordt vervolgens overgestuurd naar de HoloLens, en het is net of diegene voor je neus staat. Als beide personen een HoloLens opdoen en beschikken over een kamer vol camera’s, dan is het ook mogelijk om de conversatie tweerichtingsverkeer te maken.

Holoportatie kan meer

Daar houdt de pret nog niet op. Het hoeft namelijk niet live plaats te vinden. Het is ook mogelijk om beelden op te nemen en die later via de HoloLens terug te kijken. En omdat het allemaal digitaal is, kan de schaalgrootte ook gewoon aangepast worden. Dat biedt natuurlijk fantastische perspectieven: de volgende Batman vs. Superman speelt zich voor je neus af: in miniatuur, op je keukentafel.

 

holoportation

Goed, je hele huis staat vol camera’s. Maar een conference-call was nog nooit zo dope!

Hololens heerst al langer

De video ziet er zo spectaculair uit, dat we het bijna af zouden doen als 1 april grap. Het is tenslotte weer die tijd van het jaar. Maar dit is Microsoft en die laten al een tijdje de meest epische shit zien met hun HoloLens. Van zombies op je bank, tot schietende robots door je huiskamer. Dan is holoportatie zo gek nog niet.