Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De Samsung Galaxy S23 wordt gepresenteerd: dit kunnen we verwachten 

Samsung Galaxy S23
Redactie

Nog even en dan is het zover. De nieuwe modellen uit de Samsung Galaxy lijn, de S23, de Plus en de Ultra worden hoogstwaarschijnlijk vanavond gepresenteerd. Er lijkt in de tussentijd steeds meer duidelijkheid te komen over hoe de nieuwe paradepaardjes van de techgigant er precies uit gaan zien. 

Als we de geruchten mogen geloven zien de nieuwe toestellen er goed uit voor Samsung Galaxy liefhebbers. Volgens Samsung zelf wordt het ‘episch’. Dat belooft in ieder geval veel goeds! Hieronder lees je wat de verwachtingen zijn. 

De S23 krijgt een nieuw jasje

Waar de telefoons uit de S22 serie nog ronde hoeken hadden, lijkt Samsung bij de S23 modellen uit de juist te kiezen voor een hoekig design met minder gebogen randen. De bezels – oftewel de randen om het scherm – lijken dunner te worden dan bij hun voorgangers, waardoor er meer ruimte voor het display is. Een deel van deze ruimte gaat waarschijnlijk opnieuw naar de selfiecamera aan de bovenkant van het scherm.

Scherpe foto’s bij alle lichtomstandigheden

Samsung telefoons staan bekend om de hoge kwaliteit van de camera’s. En dat lijkt bij de S23 toestellen nog beter te worden. Ze zouden namelijk grotere sensoren krijgen die meer licht opvangen. Dat levert mooie kiekjes op bij alle lichtomstandigheden. 

De mooiste plaatjes schiet je waarschijnlijk met de Ultra. Die zou namelijk een hoofdcamera met maar liefst 200 megapixels krijgen. Dat is een stuk meer dan de al indrukwekkende 108 megapixels op de S22 Ultra. Hierdoor zou het de beste camera worden die we ooit op een Samsung telefoon hebben gezien.

Niet alleen de camera’s zelf, maar ook het design lijkt te veranderen. Er zou namelijk geen camera-eiland meer komen, maar een cameramodule waarbij de camera’s in de behuizing liggen. Dit zou de telefoons platter maken. Ook fijn is dat ze hierdoor minder snel aan je broekzak zouden blijven hangen en waarschijnlijk lekkerder in de hand liggen. 

Snapdragon chip komt naar Europa

Europese Galaxy gebruikers moeten al jaren lijdzaam toezien dat niet-Europese Samsung fans een snellere telefoon hebben. Dat komt doordat niet-Europese modellen de Snapdragon chip van Qualcomm krijgen. Deze chip werkt sneller en verbruikt minder energie dan de Exynos chip die in de Europese modellen wordt gestopt. 

Samsung lijkt het bij de nieuwe modellen over een andere boeg te gooien en ook de Europese versie van de Snapdragon chip te voorzien. Het zou gaan om de nieuwste Snapdragon 8 Gen 2 processor. Dit zou zelfs de ‘snelste chip ooit’ zijn. Dat belooft dus veel goeds voor Europese Galaxy liefhebbers.