Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Google Pixel 6a telefoon maakt indruk

Google Pixel 6a chip
Afdeling Commercie

Gezien alle wereldproblematiek en het huidige economische klimaat tot gevolg is, is het zo dat consumenten niet per se het beste of duurste zoeken. Nee, ze willen het meeste waar voor hun geld. En dat levert Google.

Google maakt momenteel furore met haar smartphones. Niet omdat ze de meest innovatieve apparaten ontwikkelen, maar omdat ze goed kijken naar waar de markt naar op zoek is. Meest recente, mooie voorbeeld is de Google Pixel 6a. Een telefoon waar door veel fans beset naar uit werd gekeken, vanwege de sterke combinatie tussen hardware, prijs en software. Deze drietrapsraket resulteert in een telefoon waar menigeen van smult, zonder dat je je de blubber moet werken om ‘m te financieren.

Deze trend zagen we al eerder. Fabrikanten doen nog best vaak ‘een beetje gek‘, maar door de bank genomen willen mensen vooral een telefoon die goed werkt en vooral geen gedoe geeft. ENTER de Google Pixel 6a.

Google Pixel 6a voorkant

Je kunt deze telefoon het beste zien als een luxe middenklasser. Dat is gelijk al te zien aan zijn design. Een stijlvolle stalen behuizing, voorzien van glazen elementen. Opvallend is de achterkant: hij kent drie verschillende kleuren op de achterkant – iets wat je anno 2022 niet zo vaak meer ziet (het is toch vooral glanzend zwart wat de klok slaat).

Coole feature is de vingerafdrukscanner – die zit namelijk in het grote scherm verwerkt. Dat zie je niet zo vaak terug, maar zorgt er wel voor dat je extraveel schermruimte overhoudt, zonder af te doen aan alle features. Het Full HD AMOLED + scherm heeft een formaat van 6,1 inch wat natuurlijk veel mogelijkheden biedt als het gaat om Netflix of Videoland (die diensten schijnen we vrij belangrijk te vinden…).

Maar meer interessant is de chip die in de Google Pixel 6a zit. Het is Google eigen Tensor chip die ook al in de duurdere 6-serie zit. Het gevolg is een heerlijk snelle smartphone waarop je prima al je favoriete apps draait en games speelt. Hij heeft verder 6GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Dat laatste is op zich ruim voldoende, maar vergis je niet: dit is niet uitbreidbaar. Een fanatieke fotograaf kan er nog weleens bekaaid vanaf komen.

Over fotografie gesproken: de Pixel-serie van Google staat niet voor niets bekend om zijn goede camera’s (vandaar ook ‘Pixel’) en de Pixel 6a lijkt daar geen uitzondering op. Eigenlijk in alle omstandigheden presteert het model goed. Zowel de 12 megapixelhoofdcamera als de frontfacingcamera zijn van prima kwaliteit, met dank aan alle beeldexpertise van de grootmacht uit Silicon Valley.

De batterijduur is tot slot meer dan behoorlijk: hij gaat bij gewoon gebruik twee dagen mee, maar hou wel rekening met de manier van opladen. Hij kan niet draadloos laden – niet heel gek in deze prijsklasse, maar toch – en geeft zijn juice met maximaal 18 watt. Geen ultieme snellader dus. Hoeft helemaal niet erg te zijn, maar het is wel iets om aan te denken. 

De Google Pixel 6A is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 389 euro. Uiteraard kun je ‘m ook aanschaffen in combinatie met een fijn abonnement. Hij is er in drie verschillende type kleuren: zwart, wit & groen.