Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy Note 8 foto’s gelekt

Samsung Galaxy Note 8 foto’s gelekt
Bas
 • Op 2 augustus 2017
 • https://draadbreuk.nl

Er zijn foto’s gelekt van de Samsung Galaxy Note 8. De welbekende Evan Blass, @evleaks, kwam met de plaatjes op de proppen. Blass is al jaren één van de meest betrouwbare bronnen als het om lekken gaat. Gekke zin, eigenlijk. Check hieronder hoe de nieuwe phablet van Samsung eruit ziet. En wees niet bang, we gaan geen explosieve grappen maken.

Samsung werd vorig jaar geplaagd door negatieve publiciteit door de ontploffende Note 7. Het was een zwarte bladzijde voor het bedrijf uit Zuid-Korea. Maar lang hoefden de Koreanen niet te treuren, want de Galaxy S8 verkoopt tot nu toe beter dan de S7. De techgigant hoopt natuurlijk dat de Samsung Galaxy Note 8 het nét zo goed gaat doen als de Galaxy S8.

Samsung Galaxy Note 8

Zoals je ziet beschikt de Samsung Galaxy Note 8 net als de S8 over een infinity display. Ook wel een edge-to-edge scherm genoemd. Samsung vindt het gewoon leuk om er wat toffe termen tegenaan te slingeren, maar het ziet er wel vet uit. Het Zuid-Koreaanse bedrijf volgt de trend en plaatst, net als de rest, twee camera’s aan de achterkant. De Galaxy S8 had dit nog niet.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung heeft helaas niet geluisterd naar de kritiek op de plaatsing van de vingerafdrukscanner. Die hebben ze nog steeds niet gecentreerd aan de achterkant. Dit voelde al een beetje onwennig op de Galaxy S8, laat staan op een nog grotere smartphone. Natuurlijk is het ontzettend lastig om alles op de juiste plek te plaatsen, want alles zit zo dicht op elkaar binnenin een smartphone. Zo moeten er wel eens concessies worden gedaan om de best mogelijke smartphone te creëren.

Verwachte specificaties Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 krijgt hoogstwaarschijnlijk een dik 4K scherm, maar, opvallend, wel een kleinere accu dan zijn explosieve voorganger. Hij gaat van 3500 naar 3300 mAh. Nu is het hopen dat Samsung dat ze de Note 8 energiezuiniger heeft gemaakt. Een groter display met een veel hogere resolutie vreet uiteraard meer energie. Koppel dit aan een accu met een mindere capaciteit en het klinkt qua accuduur niet echt hoopgevend.

Het kan allemaal meevallen natuurlijk, maar we houden een slag om de arm. Er bestaat ook een redelijk grote kans dat de Note 8 uiteindelijk een 2k scherm krijgt. Net als de Galaxy S8. En dan is er nog geen man overboord met een kleinere accu.

Eventuele specificaties Samsung Galaxy Note 8

 • Display: 6,3 inch Super AMOLED
 • Resolutie: 3840 x 2160 pixels (~773 ppi pixeldichtheid)
 • Processor: 2,4Ghz octa-core
 • Chipset: Exynos 8895 (EU) Snapdragon 835 (VS)
 • Accu: 3300 mAh
 • RAM: 6GB
 • Opslag: 64/128GB (uitbreidbaar met microSD met max 256GB)
 • Camera: dual 12 megapixel
 • OS: Android 7.1 Nougat

                                                        

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note (7) Fan Edition

Na het debacle van vorig jaar met allerlei afgefikte Galaxy Note 7’s wil Samsung toch nog nieuw leven blazen in de vermaarde phablet. Het nummer zeven is geen geluksgetal voor de techgigant, dus dat is ook niet terug te vinden op de smartphone. Er staat alleen: Samsung Galaxy Note Fan Edition.

Samsung Galaxy Note 8

Afgezien van het getal en een kleinere accu is de Fan Edition nagenoeg identiek aan de Note 7. Wat precies het nut van het opnieuw uitbrengen van deze geplaagde telefoon? Dat is erg moeilijk te zeggen, want de release is precies een maand eerder als de presentatie van de Galaxy Note 8. De nieuwe Note wordt 23 augustus gepresenteerd en is ergens in september verkrijgbaar.