Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Deze apparaten maken je muziekbeleving topnotch

Deze apparaten maken je muziekbeleving topnotch
Afdeling Commercie

Draadbreuk houdt van muziek. Dat is zo’n zinnetje dat eigenlijk niets zegt. Eentje in de categorie: ‘Draadbreuk houdt van lekker eten’. Goed, dat neemt niet weg dat het zo is. En dat we daar graag gadgets bij kopen.

We schrijven het jaar 2013. Draadbreuk bestond nog niet officieel, maar de heren van de redactie waren al wel druk bezig met het maken van prachtige content. Zo bouwde Dennis een fijne trailer, ging Bart met Ger naar London en deed laatstgenoemde een eerste hippe review. Live vanuit zijn huis.

Het onderwerp van die review? De UE BOOM. Een draadloze speaker die door Ger schaamteloos tot ‘vakantiegadget van het jaar’ werd uitgeroepen. Hij bleek geen ongelijk te hebben. Zo’n beetje ieder groot techmerk, naast Draadbreuk, natuurlijk, verkoop het staafje van Ultimate Ears tot ‘beste bluetooth speaker’.

Een wedloop was daarna geboren. Tot op de dag van vandaag komen er wel wekelijks nieuwe speakers uit. Leuke speakers, mooie speakers, lelijke speakers. En dat allemaal lekker draadloos.

Draadloos muziek luisteren

Die draadloze trend zette zich ook door bij de oordopjes voor onze smartphones of mp3-spelers (dat laatste is een grapje, natuurlijk). Waren we in in het eerder genoemde 2013 al blij als onze Apple earpods aardig klonken, doen we het tegenwoordig niet meer zonder fijne bas, noise cancelling en een goede accuduur. En dat kan dan heel duur, maar juist de goedkopere modellen worden steeds populairder.

Niet draadloos, toch heel duur. Deze set kostte 450 euro. Belachelijk. Hail draadloos!

Groningse journalist Bart Breij heeft er zelfs deels zijn werk van gemaakt: begonnen uit hobby test hij honderden goedkope hoofdtelefoons, veelal van Chineses makelij. Zijn conclusie: we hebben wat te kiezen, tegenwoordig.

En dat is fijn. Want dat maakt onze muziekbeleving weer een beetje beter. Op fritz-events.nl kun je veel meer verschillende muziek-oplossingen vinden, van mooie speakers, tot eenvoudig bedienbare draaitafels. Gooi er nog een hippe discolamp tegenaan, en je avond is compleet. Of je after, als je er een gekke dag van wil maken.

In die setting is een multiroomsysteempje overigens geen overbodige luxe. In welke kamer je feestje ook is, je bepaalt zelf welke muziek er af wordt gespeeld. Wij zweren bij een apparaat wat je met je smartphone of tablet bedient, zoals die van HEOS by Denon

Tips voor goede muziek

Kortom: deze drie dingen moet je in huis hebben om ‘een fijne muzikale experience te hebben’:

  • Bluetooth speaker. Betaal er maximaal 200 euro voor. Anders heb je teveel gelapt. Echt. Hoe hip ook, jij hoort het verschil niet. Sorry.
  • Draadloze oordopjes. Apple heeft de Airpods groot gemaakt, maar er zijn tal van goede alternatieven. Wij zijn zelf overigens meer fan van over ear headphones, bijvoorbeeld de Denon GC-30 of de KEF Space One. Let op: deze twee zijn erg duur. Sorry.
  • Wifi speakers. Er is naast Sonos een hoop meer. Zelf hebben we een Soundtouch systeem van Bose in huis, maar ook bekende merken als Teufel, Denon en Philips hebben setjes. Voor ieder wat wils. Kwestie van goed zoeken, maar onze tip: zorg dat je er eentje kiest met een fijne smartphone-applicatie.