Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

3 opmerkelijke Android smartphones

3 opmerkelijke Android smartphones
Redactie

De smartphonemarkt lijkt vaak verzadigd. Telefoons zijn dun, hebben kleine bezels en zijn negen van de tien keer stijlvol zwartgekleurd. Gelukkig zijn er altijd merken die iets anders doen. Hun kop boven het maaiveld uitsteken. Hier drie voorbeelden van ‘lekker gekke smartphones’.

Kleine disclaimer: vaak zijn lekker gekke smartphones niet per definitie functioneel. Negen van de tien vreemde Android smartphones blijken onhandig, zijn te duur of… volledig nutteloos.

Goed, het levert vaak wel een leuk lijstje op. Komt ‘ie:

3. De disco-foon van Alcatel

Of grappig gekleurde LED-lampjes op de achterkant voldoende zijn voor een verkoopsucces?”, vroegen reviewers zich af over de Alcatel A5 LED. “Dat wagen wij te betwijfelen.”

We snappen de vraag wel. Een aantal jaar terug presenteerde het Franse Alcatel een zeer opvallende telefoon. De A5 LED moest de techwereld opschudden, maar heb jij er ooit van gehoord?

Nou is dit leuk, of is dit leuk?

Al jaren probeert dit merk de smartphonewereld op zijn kop te zetten door vreemde modellen te lanceren. Zo hadden ze ooit een telefoon waarbij het doosje een VR-bril was en proberen ze consequent de concurrentie de loef af te steken met grote termen als: ‘de dunste, lichtste of snelste’ telefoon. Dat loef afsteken lukt overigens vrijwel nooit – Alcatel maakt helaas vaak magere telefoons.

Ook de A5 LED was daar geen uitzondering op, maar het concept wel leuk. De achterkant van de smartphone kent namelijk een geintegreerde led-structuur. Simpel gezegd: het zijn een stel gekleurde lampjes. Die kunnen bijvoorbeeld pushnotificaties tonen of lichten op op de maat van de muziek. Het is kleurirjk en jong, maar slecht voor de accu. Vind je het niets, dan kun je de boel gelukkig gewoon uitzetten.

Vind je gekke achterkantjes overigens helemaal next level de shit? Dan kun je kiezen voor de Nokia 9 PureView, die heeft liefst 6 camera’s (!) op de achterkant. Succes met fotograferen.

Wij vinden dat er te weinig camera’s op deze telefoon zitten.

2. Dansende Android robot die kan bellen!

De trouwe Draadbreuk-volger heeft ‘m al eens voorbij zien komen, maar hij mag niet ontbreken. Sharp introduceerde enkele jaren geleden RoBoHoN:, een dansende Android-robot. De Android-robot kan foto’s maken en projecteren en is dankzij Google jouw virtuele assistent.

De gadget is helaas niet te koop in Europa, maar wij hebben mooi nieuws: mocht je RoBoHoN: toch willen zien, dan is het mogelijk om hem te huren!
Ben je van plan om naar Tokio te gaan en heb je geen idee wat je daar moet doen? Voor 12 dollar per dag is RoBoHoN: jouw reisgids. Even oppikken op Haneda Airport en klaar. Vinden wij geestig. Misschien iets voor toekomstige Olympische Spelen-gangers?

1. Jack Bauer is helemaal terug!

Koop jij een losse smartphone van bijvoorbeeld Samsung, dan kom je al snel uit bij de Galaxy line-up. Dat is een vrij brede serie telefoons, goed voor iedere portemonnee. Helaas lijken ze qua uiterlijk wel vaak veel op elkaar. Iemand met slechte ogen zal niet snel het verschil tussen de Galaxy A10 of S10 zien, om maar een voorbeeld te noemen.

Maar de Galaxy lijn heeft ook opvallende uitschieters. Gekkigheid die innovatie moet tonen. Vorig jaar was er bijvoorbeeld de Galaxy Fold, een vouwbare telefoon. Dat model heeft inmiddels een fijne opvolger gekregen.

De Samsung Galaxy Flip is een ouderwets Jack Bauer-achtige klaptelefoon, maar dan eentje waarbij het display tevoorschijn wordt getoverd, in plaats van de toetsen. Het uitgeklapte gedeelte is dus een compleet scherm. Klinkt wat vaag, een videootje biedt uitkomst:

Bronnen:  

https://www.androidtoestel.nl/
https://www.tripzilla.com/
https://www.engadget.com/