Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gespot: bizarre tv van Samsung

microled tv samsung
Afdeling Commercie

Je vraagt je soms af of het nog gekker kan in gadgetland. Slimme luiers, stijlvolle airconditioning-apparaten, robotballen. De waarom-vraag is vaak best relevant. Maar goed, innovaassie doet in ieder geval de wenkbrauwen fronsen. Samsung doet daar altijd vrolijk aan mee en komt met een modulaire tv.

Als eerste beantwoorden we de vraag die jullie jezelf nu al stellen. Wat is een modulaire tv? Nou, in de basis komt het erop neer dat je je tv zo groot of klein wil maken zoals je zelf wil. Meerdere kleinere schermen kunnen samen één grote tv worden. Of een tv met een gekke look-and-feel.

Microled techniek

Dat krijgt Samsung voor elkaar dankzij haar ingenieuze micro-led techniek. Deze ieniemienie-ledjes zijn flexibeler in gebruik dan traditionele leds en krijgen het daarmee dus voor elkaar in een modulaire opstelling te werken. Hardstikke mooi, maar wat moet ik ermee?

Nou, stel je eens een wereld voor waar je niet zo’n groot huis hebt. Een huis waar je niet een gigantische display continu tegen je zo zorgvuldig gestcute voorzetwandje wil hangen met wat tv muurbeugels. Maar aan de andere kant is het wel leuk om soms een voetbalwedstrijdje met wat vrinden te kijken zonder dat je allemaal een bril op moet.

EK-potje op je thuisbioscoop

In theorie lost een modulaire tv dit probleem op. Op de dag van Nederland-Duitsland duik je je opslagruimte in, haalt daar een paar losse microledschermen vandaan en klikt die tijdelijk op je tv. Voiola: opeens is je huis een thuisbioscoop.

Goed, deze theorie klinkt natuurlijk leuk, helaas zijn we wel nog heel erg ver van realiteit. Het kan zo nog maar jáááren duren voordat dit echt mogelijk wordt. Tot die tijd moeten we het vooral doen met een stel prototypes van Samsung.

(Foto: Danny Moloshok/Invision for Samsung/AP Images)

Het nieuwste model is een prototype 4K-scherm van 75 inch, dat is opgebouwd uit losse paneeltjes. De Zuid-Koreanen toonden eerder al een tv met de veelzeggende naam The Wall, een model van 146 inch. Tijdens de CES toonde het merk een nog belachelijkere variant van 219 inch. Voor iemand met wat te weinig inches in zijn broek, vermoedelijk.

Wanneer we die dingen in de winkel gaan zien is nog niet duidelijk dus, maar vet lijkt het ons wel. Is eindelijk dat gelul over ‘het ideale schermformaat’ voorbij. Je kiest gewoon lekker wat je mooi denkt te vinden. En als je vriend of vriendin het ermee oneens is, klikt ie er lekker er een minitv’tje op of juist niet.