Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gerucht: Samsung komt met vierkante Fold

Gerucht: Samsung komt met vierkante Fold
Afdeling Commercie

Nu IFA er weer aan komt – sterker: voor pers al is begonnen – begint de mallemolen rondom producten harder te draaien dan ooit. Het geruchtencircuit is weer op gang, zoals dat zo mooi heet. Samsung doet, als altijd, weer een aardige duit in dat zakje. Misschien kiezen ze daar niet zelf voor, maar het valt wel op. Welnu, het laatste bericht: Samsung komt met een meer vierkante variant van de Galaxy Fold. 

De Samsung Galaxy Fold is een der nieuwe generatie smartphones, zoals dat zo mooi heet. Het device is opvouwbaar, wat zoveel zegt als dat je het scherm in kunt klappen. Dat krijgt ‘ie voor elkaar dankzij nieuwe innovatieve beeldschermen en dito software. Bij de lancering had de gadget een hoog wow-effect, maar dat verdween al snel toen de eerste review-exemplaren werden uitgedeeld.

Er waren veel problemen met het scherm. Eng veel. Meerdere journalisten zagen bijvoorbeeld de speciale coating rondom het vouwbare display aan voor een beschermfolietje, een screenprotector, zoals die altijd op nieuwe smartphones zit. En normaliter trek je die folie er even af. Je raadt het al: dat is dus vaak misgegaan. Zelfs een van de meeste invloedrijke smartphonereviewers ter wereld, Marques Brownlee, deed dit verkeerd.  

Gevolg: een hoop ellende. De telefoon werd weer van de markt gehaald en heeft in Nederland zelfs nog nooit in de winkels gelegen.

 

De problemen rondom de Fold zouden nu langzaam opgelost zijn. Misschien dat daarom de geruchten over een nieuwe variant sterk toenemen. Volgens Bloomberg zou de nieuwe Fold vouwen als een soort van klaptelefoon, een vierkanter ontwerp hebben en bovenal, een stuk goedkoper zijn. Dat laatste is niet zo heel onverstandig want de normale Fold gaat weg voor tweeduisond euro. Ja, echt.

Geruchten nieuwe Galaxy Fold

Verder zou de selfiecamera verwerkt zitten in het gaatje in / tussen het display in plaats van in de hoek. Ook opmerkelijk.

We vroegen ons laatst af hoe praktisch zo’n vouwbaar display is. Gaat het niet snel kapot? We vragen ons oprecht af als je zo’n telefoon laat vallen of hij dan direct kaputt is. We vrezen van wel. In zo’n geval is een hoesje wel een uitkomst. Een lelijke uitkomst, dat wel. Want een dubbelgevouwen smartphone en een hoesje maakt dik. Heel dik. Kies een willekeurige andere telefoon en je leven ziet er heel anders uit. Check bijvoorbeeld eens de galaxy A50 hoesjes van gsmpunt.nl. Stukkie mooier dan zo’n dubbelgevouwen Big Mac-smartphone.

Verkrijgbaarheid Fold

Goed, de nieuwe Samsung Galaxy Fold zou in ieder geval volgend jaar op de markt moeten verschijnen. Mogelijk horen we aankomende dagen in Berlijn er meer over.

Lekker vouwon, Frits.