Waarom zit ik op Twitter?

Waarom zit ik op Twitter?

Het overgrote deel van mijn studiegenoten zijn na Havo 3 gekapt met Twitter en de hashtags terwijl ik er nog rustig op door tweet. Verbazende blikken zie ik als ik zeg dat ik er dagelijks eigenlijk veel plezier aan beleef. Hoe zou dit komen?

Toen ik als herder in Havo 3 mijn Twitter-account opende, volgde ik louter klasgenootjes. Scrollend door m’n timeline zag ik vooral berichten doorstromen over goede cijfers voor economie, over het gamen in de mediatheek, dat het 8e uur echt hels was en dat de lerares van Frans stonk. En oh ja, dat je een tussenuur aan het vieren was met RedBull en hete tortilla chips, zo rond 11:00 uur ’s morgens. Dit had voor enige tijd wel z’n charme, maar toen Snapchat werd gelanceerd was iedereen de 140 tekens beu, behalve ik dan.

Ik ging door, hield ook Twitter-pauzes, maar niet tot het punt dat ik dacht: laat ik mijn account de prullenbak in gooien. Dit heeft simpelweg te maken met het feit dat eigenlijk elke keer als ik iets tweet denk: Goh, ik heb later toch een grappig overzicht over wat ik deed/dacht op een specifiek tijdstip. Uniek voor onze generatie en die daarna. Mijn vader kan niet meer vertellen wat hij deed in z’n tussenuur Duits, terwijl ik straks een tweet tevoorschijn haal met ”net naar de Plus zijn geweest om frikandelbroodjes te halen #lekker“. Geen hoge anekdotische waarde, maar toch leuk.

#Vroeger
#Vroeger

Na een periode ben ik mijn klasgenoten gaan ontvolgen. Simpelweg omdat er gewoon niks meer uit kwam. Ja, misschien een retweet voor een win-actie, maar dat was het ook wel. Pure SPAM!, dus. Wat doe je dan?Ik ging personen volgen die ik zelf interessant vond en laten dat nou net allemaal journalisten, redacteurs en internetgekkies zijn. Ze zijn hip, weten van digitale media en tweeten bovenal ontzettend goed en frequent. Ik zie het altijd als een prachtige ondersteuning tijdens groot nieuws of een voetbalwedstrijd – volstrekt tegen het politiek correcte van de TV in. Komen ze!

 

  • Erik Mounthaan: RTL nieuws correspondent in Noord Amerika. Deelt zijn bevindingen daar en linkt naar z’n artikelen.
  • Jordi v/d Bovenkamp: Doet iets met reclame maar bovenal heer en meester in woordgrappen tijdens allerhande evenementen op Twitter.
  • College Student: Als je de Havo 3 vibe toch in je timeline wilt behouden, maar dan anno studententijd, kan je het best deze man volgen. Hilarisch met soms pijnlijke herkenningen.
  • Rachid Finge: Voor je tech-updates en nerd weetjes.
  • Philippe Remarque: Tweet vooral over de Volkskrant, hé hé, maar deelt dagelijks ook de voorpagina en soms een deel van VKMagazine. Gek genoeg bekijk ik die altijd.
  • Ger de Gram: Zijn cabrio, voetbal, Utrecht en tech, een ontzettend veelzijdig man.

 

Heb jij aanvullingen? Laat het weten in de comments!