Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Olympus OM-D E-M10 Mark II lijkt tripje München waard

Olympus OM-D E-M10 Mark II lijkt tripje München waard
Ger
  • Op 25 augustus 2015

We hadden vandaag in München moeten zijn. Tijdens onze vakantieperiode kregen we een e-mail met een persuitnodiging van Olympus. Helaas, die hadden we in onze overvolle mailbox even gemist. Sorry Olympus. Gevolg: jullie moeten het voor een keer doen met louter een persbericht. Olympus komt met de OM-D E-M10 Mark II. 

De OM-D E-M10 Mark II is de vijfde camera in de alomgeroemde OM-D-serie. Het model heeft een herkenbaar stijlvol design en praktisch alle moderne features die je anno 2015 op een systeemcamera mag verwachten. Het is de opvolger van de OM-D E-M10, die in 2013 gelanceerd werd. De behuizing is steviger en mooier en uiteraard heeft de gadget een specbump gekregen, waarbij de stabilisatie het meest in het oog springt.

 

– Lezen: Een maand Australie met de Olympus OM-D E-M10

Had de OM-D EM10 slechts een drie-assige stabilisatie, heeft de Mark II vijf assen, waardoor de camera nog beter bewegingen corrigeert.

Betere filmfunctie

Verder is de filmfunctie sterk verbeterd, met meer instelmogelijkheden en keuzevrijheid met betrekking tot framesnelheden en formaten. Ook kun je nu slowmotion-filmpjes schieten in VGA-kwaliteit en timelapses maken in 4k. Hoe dat eruitziet weten we niet (zoals gezegd, we zijn niet in München), maar de liefhebber van eenvoud zal het vast kunnen waarderen.
achterkantomdem10

Uiteraard heeft de OM-D E-M10 Mark II ook weer diverse creatieve filters en kun je los gaan met de ingebouwde wifi.

 

Prijs Olympus OM-D E-M10 Mark II

Het model is ligt vanaf september in de winkel in een zwarte en zilverkleurige versie. De body krijgt een adviesprijs van 599 euro. Een kit met 14-42mm EZ pancake-zoom kost 799 euro. We hopen het model snel in handen te krijgen voor iets meer duiding naar de consument toe. Het ding lijkt het in ieder geval waard iets beter te bekijken. Zonde dat we dat tripje naar München gemist hedden.