Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Alles over iPhone-laders: vier soorten die je moet kennen

Alles over iPhone-laders: vier soorten die je moet kennen
Redactie

In de wereld van smartphones is de iPhone ongetwijfeld een van de koplopers als het gaat om innovatie en gebruikservaring. Een belangrijk aspect van het gebruiksgemak is hoe we onze apparaten van stroom voorzien. Recentelijk heeft Apple een significante verandering doorgevoerd in hun oplaadstandaarden, door over te stappen op USB-C, de connector die door veel andere apparaten wordt gebruikt. Dit maakt het opladen onderweg een stuk makkelijker omdat je dezelfde lader voor meerdere apparaten kunt gebruiken. Laten we eens kijken naar vier soorten iPhone-laders en wat ze uniek maakt.

1. De Standaard USB-C Lader

Met de introductie van de iPhone 12 serie, heeft Apple definitief de overstap gemaakt naar USB-C laders. USB-C, of USB Type-C, is een universele laad- en dataoverdrachtnorm die een omkeerbare connector gebruikt. Dit betekent dat er geen “verkeerde” manier is om de stekker in te pluggen. Handig, we heten niet voor niets Draadbreuk;)

USB-C biedt ook snellere dataoverdracht en laadsnelheden in vergelijking met zijn voorganger, USB-A, de standaard rechthoekige USB-connector die we al jaren kennen. De Iphone lader is dus beter geworden. Ja, dat kan.

2. De USB-A naar Lightning Kabel

Voordat USB-C de norm werd, leverde Apple hun iPhones met een USB-A naar Lightning kabel. Lightning is Apples eigen connector die in 2012 werd geïntroduceerd met de iPhone 5. Hoewel niet zo snel als USB-C, heeft de Lightning-connector een slank ontwerp dat het gemakkelijk maakt om de kabel aan te sluiten zonder te hoeven kijken welke kant boven moet. Tien keer beter, jongens!


Trouwens: mocht je water in je lightning connector hebben? Hier is de oplossing:

Stukje duiding, hebben we soms nodig.


3. Draadloze Qi-Laders

Een andere populaire optie onder iPhone-gebruikers zijn de draadloze Qi-laders. Sinds de iPhone 8 ondersteunen alle modellen draadloos opladen. Deze laders gebruiken inductieve oplaadtechnologie waarbij stroom wordt overgedragen via een magnetisch veld tussen de lader en een spoel in de achterkant van de iPhone. Het grote voordeel van draadloos opladen is het gemak; je hoeft alleen maar je telefoon op de lader te leggen en het opladen begint.

iphone 7 en iphone 7 plus

4. De MagSafe Lader

Met de lancering van de iPhone 12 introduceerde Apple de MagSafe-lader, een vernieuwing van hun MagSafe-technologie die oorspronkelijk voor MacBooks werd gebruikt. MagSafe voor iPhone maakt gebruik van een reeks magneten rond de draadloze oplaadspoel om de lader perfect te positioneren voor optimale laadefficiëntie. Dit systeem zorgt niet alleen voor een snellere draadloze laadsnelheid, maar biedt ook een stabielere bevestiging, wat voorkomt dat de telefoon gemakkelijk van de lader wordt gestoten.

Tot slot: eindelijk, eindelijk, eindelijk!

De overstap van Apple naar USB-C is een welkome verandering voor velen, omdat het betekent dat gebruikers kunnen profiteren van snellere oplaadsnelheden en de universele compatibiliteit die USB-C biedt. Met deze diversiteit in oplaadopties kunnen iPhone-gebruikers kiezen wat het beste bij hun levensstijl past, of dat nu snel opladen via kabel is of het gemak van draadloos opladen. Wat je keuze ook is, Apple blijft innovatieve oplossingen bieden die aan de behoeften van haar gebruikers voldoen.


Links de P500, die ooit het leven redde van iPhone-gebruikers; een oplossing van vroeger. Gelukkig.