Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG tunnelbioscoop: beter dan iMAX

LG tunnelbioscoop: beter dan iMAX
Ger
  • Op 1 september 2016

Op een beurs als IFA kom je vaak een hoop gekkigheid tegen. Dingen die lelijk of zinloos zijn (hallo Pawbo+), maar LG heeft mijn gadgethart weer even gestolen. Ik had de eer om als een van de eerste de OLED-tunnelbioscoop te zien. Die naam heb ik er overigens zelf aan gegeven.

“Zet je telefoon even uit, maak geen foto’s, maar geniet gewoon”, dat was de opmerking die Ken Hong, oppercommunicatiegurubaas van LG maakte, voordat ik een speciale donkere hal, met daarin 215 55 inch OLED-tv’s, samen met een stuk of twintig andere journalisten mocht bekijken. Nu hield ik me niet helemaal aan zijn verzoek, want het resultaat bleek te mooi om niet aan jullie te laten zien. Overigens was de rest van de journo’s ook niet te beroerd een fotootje of video te schieten, dus dat pleit me een soort van vrij.

LG OLED tunnel

Ziek gaaf. 215 oledtv’s die samen een tunnelbioscoop vormen. #lg #lgoled #ifa

Een video die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op

Bij het zien van deze bombastische ‘OLED-demo’ vroeg ik me af: waarom zijn er geen echte bioscopen die hetzelfde doen? Waarom moet ik altijd naar een plat scherm kijken om een film te zien? Hoe vet zou het zijn als je letterlijk om je heen kunt kijken?

Nu kun je natuurlijk met virtual reality dat een beetje bereiken, maar dat is een nogal individuele bezigheid. De oplossing: ga met een bakkie popcorn en een Grolsch in een kringetje in een tunnelbiocscoop zitten. Lekker intiem.

LG, ik wil het.