Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

BeoSound 1 en 2 met 360° geluid zijn op en top Scandinavisch design

beosound
Dennis de Vries

Bij de ingang van winkels en kantoren staan vaak van die aluminium pilaren waar je nog even je peuk in kunt uitdrukken voor je naar binnen gaat. Zoiets hoef je niet perse in je huiskamer te hebben. Tenzij er Bang & Olufsen logootje op staat, en ook Bang & Olufsen geluid uit komt. Dat is namelijk het geval bij de op de IFA 2016 gepresenteerde BeoSound 1 en BeoSound 2.

De Deense elektronicafabrikant staat bekend om zijn excentrieke, doch minimalistische designs. Daar passen de twee BeoSound speakers dus naadloos in. Ook deze speakers zijn – hoe zeg je dat netjes – weer lekker apart. Je zou het kunnen vergelijken met een asbak ja. Of een aluminium pion. Veel mensen trekken de vergelijking met Dr. Who’s Dalek. Maar als jouw huis vol staat met opgeruimd Scandinavisch design, dan is dit waarschijnlijk de speaker die daar het beste bij past.

Dikke sound uit de Beo’s

Gelukkig denken ze bij B&O niet alleen maar aan de ‘looks’. Ook geluidskwaliteit staat over het algemeen hoog het vaandel. Beide BeoSounds geven rondom geluid, je kunt ze dus gewoon middenin de kamer zetten. De grote BeoSound 2 heeft daarvoor een tweeter, twee midrange speakers en een subwoofer, de kleinere BeoSound 1 heeft een fullrange speaker en subwoofer aan boord. De BeoSound 1 is daarnaast voorzien van een accu, waardoor je ‘m ook mee kunt nemen.

 

 

Lange tijd was B&O bijzonder eenkennig als het ging om aansluitingen op hun audiosystemen, maar de nieuwe BeoSounds accepteren de meeste grote streamingprotocollen. Apple AirPlay, Google Cast, Bluetooth Audio Streaming, DLNA en Spotify Connect zijn allemaal compatible met de BeoSounds. De B&O speakers zijn ook aan elkaar te koppelen om een multiroom systeem te creëren. Om ‘m te bedienen hoef je geen telefoon bij de hand te houden. De speakers hebben een klein touchscreen bovenop waar alle benodigde controls op zitten. Om ervoor te zorgen dat je de controls nooit op z’n kop ziet, houdt een sensor bij waar je staat en draait de knoppen automatisch de goede richting in.

 

Beosound 1 en beosound 2

Van links naar rechts: Bang & Olufsen BeoSound 2 en BeoSound 1. Aangenaam.

 

Scandinavische prijsjes

Nog iets waar B&O om bekend staat? Dikke prijzen. De BeoSound 1 en 2 zijn geen uitzonderingen op die regel. De kleinere, draadloze BeoSound 1 moet €1295 kosten. De grote BeoSound 2 doet €1695. Want ook dát is Scandinavisch design.