Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

CES-update: Wat lanceert Samsung eigenlijk niet?

CES-update: Wat lanceert Samsung eigenlijk niet?
Ger
  • Op 9 januari 2014

We hebben al even gelachen om Michael Bay, maar verder hebben we nog verdacht weinig geschreven over de producten die Samsung op haar CES pers-event heeft gepresenteerd. Dat is deels ‘een stukje’ timemanagement, maar vooral een zaak van vermoeidheid. Samsung lanceert in die paar dagen techbeurs zoveel, dat we niet meer weten waar te beginnen. Hebben we er geen zin meer in. ‘ Laat maar’, check voor al die Koreaanse rommel-nieuwtjes Tweakers maar’, was onze gedachte.

Goed, iedereen heeft weleens a bad day at the office dus we moeten niet zo zeuren. Bovendien willen jullie gewoon lezen wat wij vinden van al die Galaxy-meuk, toch? In een kloeke negen alinea’s vat Draadbreuk het een en ander samen.

Mobiel

‘Is er eigenlijk al een telefoon gelanceerd door Samsung? Hebben we namelijk nergens nog gelezen’, horen we jullie denken. Stond zelfs niet iets over op Tweakers. Hoe kan dat? Nou, vermoedelijk omdat het MWC, ’s werelds grootste beurs op het gebied van mobiele telefonie, ook alweer voor de deur staat. En zelfs een grootmacht als Samsung moet af en toe haar aandacht verdelen, vandaar.

Toch zijn er wel hardnekkige geruchten de afgelopen dagen de wereld in geholpen. Op zo’n beursvloer wordt natuurlijk geroddeld voor het leven. Zo is het vrijwel zeker dat de fabrikant met twee nieuwe phablets op de proppen komt. Zowel de Samsung Galaxy Grand Neo als de Samsung Galaxy Note 3 Neo zijn al tot in detail gelekt. Ook werd afgelopen week het verontrustende nieuws bekend dat de reguliere Galaxy Note 3 nu ook in het goudroze verkrijgbaar zal zijn.

tiep

De Samsung Galaxy NotePro: voor zakenmannetjes

Samsung heeft wel meerdere nieuwe Galaxy tablets gepresenteerd. De Samsung Galaxy NotePro springt er het meeste uit, met een verbluffend groot 12,2 inch scherm. De NotePRo is gericht op de zakelijk markt en uiteraard voorzien van een S-pen. Mocht je 12,2 inch net iets te veel van het goede vinden, dan heeft Samsung ook nog 10,1″ en 8,4″ Galaxy TABPro’s gelanceerd. Voor ieder wat wils, dus. Precies zoals we van de Koreanen gewend zijn.

Televisie

Dat is ook het geval bij de nieuwe televisielijn van Samsung. We zouden het door het Bay-voorval bijna vergeten, maar het bedrijf ging tijdens het CES-event behoorlijk los op flatscreengebied. Toverwoord: curved, voor een betere kijkhoek. Nu zijn wij daar redelijk sceptisch over – met tien vrienden naar een voetbalwedstrijd kijken wordt lastig en daarbij: waren we niet bezig om die tv’s zo plat mogelijk te krijgen? – maar een goed marketinginstrument is het natuurlijk wel. In de winkel blijf je er toch even naar kijken. Daarbij zijn de flatscreens Ultra HD en naar eigen zeggen kraakhelder.

Samsungs buigbare UHD-flatscreen: come on and bend over!

Samsungs buigbare UHD-flatscreen: come on and bend over!

Maar Samsung zou Samsung niet zijn als het niet met een opvallende feature kwam. Daarom lanceerde de elektronicagigant een buigbare televisie. Die kun je dus plat maken en curven op commando. Effe lekker in je eentje op de bank naar een filmpje  loeren? Een druk op de knop en de zijkanten komen naar je toe. Zit de hele familie in het oranje klaar om Nederland de WK-finale te zien winnen? Dan maak je ‘m weer recht. Voor deze 85-inch grote tv zul je overigens ongetwijfeld een heel dikke portemonnee moeten hebben.

Voor de mensen die het niet plat genoeg (geen Michael Bay-grappen a.u.b.) kan zijn: het bedrijf komt ook met een nieuwe S9-lijn. Geen buiggeneuzel hier, maar gewoon recht toe, recht aan. En Ultra HD. Het bestaande model was 85 inch, de nieuwe liefst 110. Voor als je iets te compenseren hebt. Alle flatscreens moeten overigens dit jaar nog op de markt komen.

 Camera

Als het gaat om camera’s, zet Samsung in op smart op de CES. Lekker delen via wifi en NFC is het devies van de vijf gepresenteerde toestellen. De namen zijn met WB35F, WB50F, WB350F, WB1100F en WB2200F weer zo sexy als een drol met een strikje eromheen, maar dat zien we even door de vingers. De belangrijkste feature van deze camera’s: Tap & Go. Je legt je model naast een telefoon en je foto’s worden zonder moeilijke instellingen overgezet. ook back-uppen is een mogelijkheid en zelfs direct uploaden naar Dropbox is geen probleem.

Samsung WB2200F: groot is het nieuwe compact

Samsung WB2200F: groot is het nieuwe compact

We focussen ons even op de WB2200F.  Een schaap in wolfskleren, wordt hij al genoemd. Deze superzoomcamera heeft 60x optische zoom en ziet er door zijn uit de kluiten gewassen Dual Grip-design uit als een behoorlijk professioneel apparaatje. Maar qua specs is de boel minder imposant. Een heul kleine 16-megapixelsensor, geen fullframe-sensor: het zijn slechts een paar dingen die ontbreken.

Eigenlijk dus een enorm forse compactcamera, maar dan wel lekker slim. Een behoorlijk schizofrene bedoening, dus. Maar de verwachting is wel dat dit apparaatje niet de hoofdprijs gaat kosten. Wat hij moet gaan opbrengen is nog niet bekend, ook een Nederlandse verkrijgbaarheidsdatum weten we niet. Maar oh, wat gaan we lekker delen als we ‘m op de redactie hebben.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Een metalen telefoon zit ik op te wachten.. Alleen ik denk dat samsung er een niceproduct van maakt, ze laten zien dat ze het kunnen maar de smartphone die het heeft word duur of slecht verkrijgbaar