Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Crowdfunding gone bad? K-otic terug?

Crowdfunding gone bad? K-otic terug?
Ger
  • Op 4 maart 2016

Er zijn een hoop mooie dingen op de wereld. De zon die opkomt, de geur van een ovenkip, de lach van je vriendin. En er is K-otic. De immer populaire ex-band van Sita, Anne en die gast met een zachte G. Vijftien jaar geleden scoorden ze hits als ‘Damn I Think I Love You’ en ‘I Can Explain’.

Het bandje was ooit bij elkaar gekomen door een nieuw televisieprogramma. Starmaker was een soort Big Brother gone bad. Een stel (niet per definitie goede) muzikantjes in de dop gingen een popgroepje beginnen. Het resultaat was niet te versmaden. Het regende hits, fans werden gek en zangeres Anne boos omdat haar buste net iets teveel bewoog in de clip van ‘Damn I Think I Love You’.

 


Let vooral op die goos, in het midden. Goed handenwerk.

 

Na een paar jaar hielden ze het voor gezien. Er was er eigenlijk eentje die echt kon zingen, Sita, en die wilde in haar uppie verder gaan en lekker met Marco Borsato voor de toekomstige koning en koningin zingen. De groep viel uit elkaar. Iedereen bleef nog wel ‘dingetjes’ doen, maar echte sterren werden het nooit meer.

Crowdfunding K-otic

Waarom dit stukje tekst? Nou, K-otic wil eenmalig terug op de bühne. Maar een management heeft de band niet meer. En dus hebben ze geen geld. Ziedaar: het inmiddels veel te populair crowdfunding. Via StichtingVoorDeKunst proberen ze 25.000 euro op te halen, om zo een eenmalig concert te kunnen geven. Dat gaat ze vermoedelijk niet lukken – de teller staat met nog precies een maand te gaan op 3.260 euro en 69 donaties – maar het idee is lekker hip en techy.

Sowieso was K-Otic zijn tijd ver vooruit met lekker catchy webteksten als: ‘For 20 days i’ve been lost in cyberspace‘ en ‘It’s easy to confess to anonymous victims‘ (hallo NSA).

Nadat ik dit nieuws op Twitter las, dank nog @danielverlaan, vroeg ik me een hoop af. Presenteert Sita nog kinderprogramma’s op Nickelodeon? Hoeveel soa’s heeft Anne in Feuten? Maar vooral: wie weet waar die gozer met een zachte G is gebleven?

Alleen daarom al vind ik dat we moeten doneren. Opdat we weer weten hoe goed (of: slecht?) het ook alweer was. Voor 25 euro help je de slechte (of: goede?) zaak al. Dan heb je een kaartje voor een ongetwijfeld weergaloos concert.

Zo, deze vent is effe een partij oud geworden. Niet normaal.

Zo, deze dude is effe een partij oud geworden. Niet normaal. Oh je kunt niet op dit plaatje klikken. Om een volstrekt onduidelijke reden valt deze video namelijk niet te embedden. Gekke mensen daar bij Stichting voor de Kunst.