Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Schijt aan Nederlandse vloggers: deze YouTubers moet je volgen

Schijt aan Nederlandse vloggers: deze YouTubers moet je volgen
Bas
  • Op 15 januari 2018
  • https://draadbreuk.nl

Nederland kent onderhand al een klein legertje vloggers. Zelfs bekende Nederlanders wagen zich op YouTube en laten allerhande nonsens uit hun leven zien. Héél interessant allemaal, maar op dit moment zijn de meeste Nederlandse YouTube-kanalen alleen op kinderen gericht. Er zijn wel normale kanalen, maar die zijn moeilijk te vinden. Echte, jawel, kwaliteitscontent is schaars. Amerika is wat dat betreft al wat verder. Check daarom deze kleine gids: toffe YouTubers uit de U.S.

Kleine disclaimer: er zijn heus wel wat Nederlandse YouTubers die er wat van proberen te maken, maar over het algemeen is het huilen met de pet op. In elke titel staat er tussen haakjes DAT HET HELEMAAL FOUT GAAT?!1!, terwijl er weinig tot niks verkeerd loopt. Ordinair clickbait. Daar maakt iedereen zich natuurlijk  wel eens schuldig aan. Zo maak ik dit lijstje niet voor niks, want mensen houden van lijstjes. Maar goed, genoeg geluld. Check welke YouTubers wél tof zijn in dit rijtje hieronder. Onderverdeeld in verschillende categorieën.

YouTubers

Jammer genoeg gaat er niet eens echt wat fout…

Tech YouTubers

Bij Draadbreuk vinden we ons eigen kanaal en stiekem ook Ger’s Hyped natuurlijk helemaal de shit, maar daar gaan we het nu niet over hebben. De beste YouTuber op het gebied van tech is toch wel Marques Brownlee, ofwel MKBHD. Marques maakt al jaren reviews over verschillende techproducten, maar de focus ligt vooral op smartphones.Zijn video’s zien er altijd haarscherp uit en dat mag ook wel, want hij schiet met een dikke RED Weapon. Een camera die veel wordt gebruikt in de filmindustrie.

Ook de moeite waard om te volgen zijn de tech YouTubers Austin Evans, Linus Tech Tips en Jonathan Morrison.

YouTubekanalen over film

Één van de beste kanalen over film, is toch wel Every Frame a Painting. Die gasten gaan echt de diepte in. Zo bekijken ze wat bepaalde regisseurs goed of slecht maakt, bespreken ze filmtechnieken en laten ze zien wat de impact van een goede editor is op een film. Every Frame a Painting kent niet echt een strak uploadschema. Dat is één van de nadelen van dit kanaal. Zo uploaden ze maar eens in de zoveel maanden een video, maar ondanks dit gegeven is het zeker de moeite waard om even te checken.

Cinefix is weer een totaal ander soort YouTubekanaal dan Every Frame a Painting. Zij maken vooral reviews, bespreken nieuwe films en maken de beste filmlijstjes die er op op YouTube te vinden zijn.

Popcultuur

Nerdwriter1 is een YouTuber die allerlei onderwerpen behandelt. Film, TV, muziek, politiek, kunst en andere dingen die met popcultuur te maken hebben. Hij doet dit op een heel mooi vormgegeven manier. Het is jammer dat er niet veel meer van dit soort kanalen zijn. De kwaliteit is top notch. Zeker als je bedenkt dat Evan Puschak, de YouTuber achter het kanaal, alles zelf doet.

Komedie op YouTube

Als het gaat om komedie, dan spant H3H3 de kroon. Dit YouTubekanaal wordt gerund door Ethan en Hila, een getrouwd Joods stel dat elkaar ontmoette in een holocaustmuseum in Israël. Ze zeggen zelf weleens gekscherend dat ze Hitler dankbaar zijn, anders hadden ze elkaar nooit ontmoet. Galgenhumor, je moet er van houden. Maar genoeg over hun achtergrond. H3H3 kun je het beste zien als de scheidsrechter van YouTube. Ze maken alles belachelijk en proberen de absurditeit van veel YouTubers te laten zien.

Tot slot: ik wil ook nog even een verborgen paretlje uitlichten. Internet Comment Etiquette with Erik. Erik leert je hoe je met ‘respect’ comments achterlaat op allerhande video’s. Met respect tussen aanhalingstekens, want het is vooral satire op internet comments in het algemeen.

 

Welke YouTube-kanalen moet ik nog meer volgen?