Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Dit was de #brandbazaarNL [round-up]

Dit was de #brandbazaarNL [round-up]
Ger
  • Op 14 oktober 2015

Wij waren erbij en dat was prima. Als gezaghebbend medium konden we de Brandbazaar, een lifestyle-festijn vol met kleine stands van nog kleinere merken, niet links laten liggen. We kwamen, we zagen en we dronken een biertje. Tot de boel weer opgeruimd werd, althans.

En hip als wij als Draadbreuk zijn, legden wij het vast. Niet alleen op video – het druppelt items op ons YouTube-kanaal – maar ook in ouderwetse plaatjes. Gefilterd en wel, via Instagram. Mocht je ons op dat podium nog niet volgen, doe dat dan vooral snel.

Een samenvatting van deze lekker gekke dag in Instagrams, komt ‘ie.

Instamessage, een bar gevuld met wat flesjes

Drank, chicks en de #ueboom2 #brandbazaarnl

Een foto die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op

Deze Insta kreeg maar 13 hartjes en dat vinden wij er te weinig.

  We waren nog maar net binnen, of we spotte al de eerste lekkere wijven mooie vrouwen. Feestjes als deze staan bekend om hun hoge lekkere wijven mooie vrouwen-gehalte. Dat komt omdat er meuk aan de man moet worden gebracht. En dan kan een dikke, ouwe, doch rete-ervaren marketingmeneer nog zo’n goede salespitch houden, iedereen negeert ‘m. Zet een knappe chick echter een gek mutsje op en laat haar Jägermeister serveren en de aandacht is getrokken. De aandacht moet overigens gaan naar de UE BOOM2, de nieuwste speaker van Ultimate Ears. Wij hebben ‘m al in ons bezit en… hij klinkt weer geweldig. En dat zeggen we gerust, heus, echt niet omdat het Jägermeistermeisje zo vriendelijk naar ons lachte. Deze Insta kreeg maar 13 hartjes en dat vinden wij er te weinig.

Rocken met Logi

 

 

Hippe bril heeft Bart, vinden jullie ook niet?

 

Een half uurtje later was de Fissa helemaal aan in bruisend Amsterdam-Noord (pokke-end fietsen, trouwens). We rockten even op de ministand van computermerk Logi, niet te verwarren met Logitech. Of eigenlijk wel, want de naam Logitech verdwijnt en daarvoor in de plaats komt Logi. ‘Omdat alles tegenwoordig connected wordt’, aldus de vriendelijke Vlaamse pr-mevrouw van Logi(tech), die ons trots het nieuwste wapenfeit van de fabrikant liet zien: Circle, een 24 hours webcam die je gezellig op je tafel zet. ‘Zodat je geen moment mist, als je er zelf niet bent. En je kunt de boel in de gaten houden. Kei-tof.‘.

Wij vroegen ons vooral af wat je ermee moet. En of dit niet heel erg The Circe-achtige praktijken (what’s in a name?) op gaat leveren. Maar ach, de Vlaamse was gezellig.

F*ck me I’m famous.

Heel erg meta dit. #brandbazaarnl

Een foto die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op

Wat zal zo’n schermpje kosten?

  Heb een camera en doe een lekker gek – je trekt altijd bekijks. Dat is een conclusie die we na al die jaren Draadbreuk wel kunnen trekken. En dan vind je jezelf dus opeens terug op een hip social-media scherm van contentbureau.nl, een clubje PR-mensen die niets anders (lijken te) doen dan de hele dag hele, hele slechte woordgrappen te bedenken. Overigens vinden we onszelf verre van ‘lekker gek’, maar in de wereld van tech is iedereen die weleens een biertje drinkt of een grapje maakt al snel de nieuwe Javier Guzman. En als je dan ook nog eens af en toe een clubje pakt, maak je het helemaal te dol. Simpel gesteld: techjournaille is suf journaille. Is niet erg, maar mensen: perspectief!

Glamourland

 

Ook dit is de #brandbazaarnl Een foto die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op

 

Die vuilnisbak draait niet op Android noch heeft ‘ie swype-functionaliteit. 

 

Dit is Bart bij een prullenbak. Wij leven het leven. Zoveel is zeker. Stukje duiding: er staat hier een Macbook te ratelen omdat er een probleem bij de audio van een video was. Welke video? Dat zeggen we nog niet, er komen nog wat items aan. Wij verrassen graag.

Dat hoofd hebben we (serieus!) niet bewust afgesneden

 

Prima dit. #brandbazaarnl

Een video die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op

Gewoon even kijken.  

  Hadden wij al gezegd dat er op een lifestyle-eventje soms best leuke meisjes zijn? Welnu, bij dezen. Denk bij bovenstaande Insta-video vooral even aan Barry White. Wat een vrouw, Frits. Nicolien Sauerbreij is er niets bij. Oh, ze heeft trouwens de UE BOOM2 stevig en ferm vast. Kan ze best goed. Dat moest vanwege een wedstrijdje (ook zoiets wat je vaak terugziet bij dit soort bijeenkomsten). De taak: probeer zo lang mogelijk op een Snow/Wakeboard te staan met een speaker in je hand (want dat laatste doe je altijd, tenslotte). Wij houden wel van een wedstrijdje en dus deden wij ook ongegeneerd mee. Het resultaat zie je hieronder.         Meer video’s op ons Youtube-kanaal.  

Dat was het alweer

 

Iedereen is aan het opruimen maar in de verte zot @bartfr aan het bier #brandbazaarnl Een foto die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op

Die man kijkt best boos. 

 

 

Het mag genoegzaam bekend zijn dat wij van een drankje houden. We zijn heel professioneel en nemen tech uiterst serieus, maar op z’n tijd moet er wel ordinair gedronken worden. Al is het maar omdat dan de beste ideeën ontstaan. De kroeg is onze scrummeeting, zo moet je het zien. Wij zijn dan ook altijd, maar dan ook echt altijd, degene die het licht uit doen. Dat klinkt alsof we dat tof vinden, maar het tegendeel is waar. We vinden het vooral gek. Alsof alle andere journalisten niet van een feestje houden. Hoe zou dat komen? Zijn techjournalisten echt allemaal nerds?

Goed, wij waren rustig aan het bier. Niets aan het handje. Maar opeens was de boel is afgelopen. De lichten gingen aan, de muziek ging uit. De dames en heren van de Brandbazaar sloegen als een malle aan het opruimen en binnen een half uur waren de stijlvolle stands van Northface, Cortina Fietsen en een ons onbekend truienmerk verdwenen. Wat restte was een leeg en (niet-zo hip) M-lab.

De bar bleef gelukkig nog wel open. Er stond een gigantische fles nep-champagne. Die mochten we helaas niet meenemen. Wel kregen we twee selfiesticks van Alcatel. Of eigenlijk werden die ons min of meer door de strot geduwd omdat niemand ze wilde hebben. Jij wel? Zet dan vooral zelf een Instagrammetje met de hashtags #brandbazaarnl en #draadbreuk live. De leukste inzending wint.

Maar wacht… er is meer

 

DJI kennen we van drones. Drones zijn vet. 

 

Een event is pas afgelopen als de content is gemaakt. Dat zou zomaar op een tegeltje op de wc van een marketingadviesbureau kunnen staan, maar bij Draadbreuk is dat altijd het geval. Er staan namelijk nog wat video’s, twee om precies te zijn, op stapel. Bijvoorbeeld eentje over de DJI Osmo, een stabilisator voor je smartphone. Denk jij: gaap – maar dit is heel tof. Waarom? Daar moet je de video (binnenkort) voor bekijken!

 

Tot zover. Tot de volgende scrummeet.. ehh beurs!