Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gijzeling in Amsterdamse Apple Store wordt verfilmd

beeld van gijzeling apple store. We zien de apple store
Redactie

Ruim twee jaar geleden werd Nederland opgeschrikt door een gijzeling in de Amsterdamse Apple Store. Zoiets komt (gelukkig) niet vaak voor in Nederland, en is alleen al daarom reden voor regisseur Bobby Boermans en streamingdienst Netflix om er een complete film aan te wijden.

De film verschijnt in 2025 op Netflix en kent een omvangrijke cast waaronder Soufiane Moussouli, Marcel Hensema, Loes Haverkort, Louis Talpe, Fockeline Ouwerkerk, Eric Corton en Jolanda Van Den Berg. 

 “De gijzeling in de Apple Store markeert een unieke gebeurtenis in Nederland en inspireerde mij en scenarist Simon de Waal om wederom de handen ineen te slaan”, verklaart regisseur Bobby Boermans. “Met deze film streven we naar een verhaal dat zowel oprecht als meeslepend is, en dat het publiek een realistisch beeld geeft van de ervaringen van de betrokkenen tijdens de vijf uur durende gijzeling.”

In hoeverre de film recht doet aan de werkelijkheid is nog niet duidelijk. Feit is op de dag des onheils, 22 februari 2022, de politie de (naar later bleek 27-jarige) gijzelnemer wist te overmeesteren door hem aan te rijden.

Videoland maakte ook al een documentaire over het drama: