Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

7 bijzondere 2024 gadgets op een rij

Ballie van Samsung met hond
Redactie

Van een robotbal tot een transparante tv en van een slim slot tot een hartslagmeter voor vrouwen. De afgelopen periode regende het weer zeer bijzondere en gekke gadgets. Draadbreuk maakte een overzicht. Veel leesplezier!

7. Samsung The Music Frame

Samsung had al The Frame, de televisie die eruitziet als een schilderij. Die tv krijgt nu een audiovariant als broertje: The Music Frame lijkt nog het meest op een digitaal fotolijstje, maar dan wel eentje waar goed geluid uit komt. Daarmee gaat de gadget een beetje de strijd aan met Symfonisk van IKEA en Sonos, maar met een formaat van 32,77 bij 32,77 centimeter is het model van Samsung wel flink kleiner. De foto en de lijst van de speaker kun je daarnaast gewoon aanpassen, dus je kunt helemaal je eigen stijlvolle speaker creëren.
Samsung heeft nog geen prijs en lanceerdatum gedeeld voor deze Sonos/Ikea-concurrent. De verwachting is echter dat deze in het voorjaar van 2024 verschijnt.

6. Slim deurslot van TP-Link

Nog niet veel mensen in Nederland hebben een slim slot in hun voordeur. Nuki doet al jaren een poging de ‘smart doorlock’ aan de man te brengen, maar qua verkopen blijft de boel toch (heel) ver achter het relatief eenvoudige sleutel-slot concept. Misschien dat aankomend jaar daar verandering in gaat komen, want Nuki is allang niet meer de enige die slimme sloten probeert te slijten.
Dit keer is het de beurt aan TP-Link. Het merk, vooral bekend van de routers en modems, introduceerde op CES de Tapo DL130, een video deurbel-en-slot in één. Het product is compatible met HomeKit en valt te bedienen via Google Assistant, Amazon Alexa en Apple’s Siri. Leuk om te vermelden zijn de liefst zeven verschillende ontgrendelmethodes. Niet alleen open je je deur via je smartphone, maar je kunt ook gebruik maken van een vingerafdruk, een toetsencombinatie of je Apple Watch. Prijs van deze gadget? Nog onbekend.


5. Hartslagmeter speciaal voor vrouwen

Veel gadgets worden gemaakt vanuit een mannelijk perspectief. Garmin doet dit nu anders en introduceert de HRM-Fit, een nieuwe hartslagmeter speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Die meter klem je gemakkelijk aan sport-bh’s, zodat je op een comfortabele manier zeer nauwkeurig trainingsgegevens kunt verzamelen tijdens het hardlopen, fietsen, krachttraining of een HIT-training. De HRM-Fit heeft een batterijduur tot wel één jaar en is vanaf nu beschikbaar met een verkoopadviesprijs van 159.99 euro.

4. Roze gamingtoetsenbord

Cherry MX, een relatief grote speler op het gebied van pc-accessoires, introduceert een opvallend gamingtoetsenbordje. De Cherry XTRFY MX 3.1 is verkrijgbaar in meerdere kleuren, maar degene met het roze uiterlijk is de echte eyecatcher. Toegegeven: je moet ervan houden, maar het feit dat gaming gear eens niet diepzwart met donkerrood is, is wel echt een overwinning op het gebied van modern design. Het toetsenbord is er verder eentje zoals je die kent uit de gamingindustrie. Dat wil zeggen: mechanische toetsen, aanpasbare led-verlichting en vooral heerlijk rammen op knoppen. Cherry MX garandeert een levensduur van ‘100 miljoen toetsaanslagen’. Succes.

De XTRFY MX 3.1 is verkrijgbaar voor zo’n 100 euro en is beschikbaar in het tweede kwartaal van dit jaar. 

3. Robotbal van Samsung

Een beurs als CES is er ook voor innovatie. Voor toekomstmuziek, zogezegd. Voor producten die we misschien nu nog niet begrijpen, maar over een jaar of tien als ‘gewoon’ gaan beschouwen. Of dat het geval is bij Samsung Ballie, een robotbal met AI, valt nog te bezien, maar feit is wel dat deze gadget uniek in zijn soort is. In feite is Ballie een rijdende filmprojector die in verbinding kan staan met je smart home. Zo kan Ballie, als we de ronkende Samsung-video’s mogen geloven, met je chatten via AI en desgewenst allerhande zaken in en om je (smart) huis verrichten. Vraag bijvoorbeeld hoe het met je hond gaat en Ballie rijdt naar ‘m toe, maakt een foto en stuurt die naar je op. Het klinkt bizar en daarom is het niet heel verrassend dat Samsung Ballie nog een prototype is. Een prijs heeft de gadget dan ook niet gekregen. Misschien in 2025?

2. Sony concurrent van Apple Vision Pro

Toen Apple vorig jaar de Vision Pro AR-bril introduceerde was het techjournaille op z’n zachtst gezegd onder de indruk. De innovatieve skibril zou de wereld gaan veranderen: vooral de manier van communiceren zou weleens flink op de schop kunnen gaan. De communicatie  van rijke mensen welteverstaan, want het hippe apparaat gaat weg voor een niet malse 3500 dollar.
Sony heeft nu een concurrent op de markt gebracht, maar wat die moet kosten is nog onduidelijk. Feit is dat de bril min of meer hetzelfde werkt. Via camera’s op de buitenkant van de bril zien gebruikers hun omgeving, net zoals bij de Vision Pro. En in die echte omgeving kunnen zij dan virtuele objecten plaatsen, denk bijvoorbeeld aan apps of 3D-ontwerpen. Vooral laatstgenoemde lijkt interessant: volgens techsite Bright is dit ‘spatial content creation system’ vooral gericht op professionals die met 3D werken. 

1. LG 77 inch OLED transparant display


CES 2024 stond in het teken van AI en transparante schermen. AI werd op allerlei fronten getoond, transparante displays kwamen vooral uit Korea: Samsung toonde meerdere modellen, concurrent LG deed de wenkbrauwen fronsen met ‘s werelds eerste transparante OLED-tv, die ook echt op de markt komt.
Doordat de ‘Signature OLED T’ doorzichtig is, heeft LG ook een speciaal canvas ontwikkeld. Zo lijkt het alsof projecten echt in de kamer zweven. Daarnaast is er voor de onderkant ook een speciale T-bar functie. Hiermee kun je bijvoorbeeld nieuwsberichten of het weer weergeven, terwijl de rest van het scherm transparant blijft. De televisie ziet er vooralsnog vrij minimalistisch uit, maar het Koreaanse merk heeft aan Tweakers laten weten dat het design van de Signature OLED T nog niet vast staat. Maar dat dit 77 model op de markt gaat komen, is zeker. Prijs is nog onbekend.