Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Hebben? The Freestyle van Samsung

The-Freestyle
Redactie

De beamer is aan een opvallende opmars bezig. Lange tijd zag men de waarde van zo’n projector enkel en alleen in de klaslokalen en overlegruimtes, maar tegenwoordig is -ie met regelmaat van de klok ook te vinden in de huiskamer.

Lang niet iedereen wil een flink (zwart) scherm als centrum van de woonkamer en dan biedt een klein, makkelijk te verstoppen of op te ruimen beamer uitkomst. 

Projector Samsung

Samsung ziet dat nu ook en introduceerde tijdens de CES daarom de The Freestyle, een hippe, draagbare projector, die ook nog eens ‘smart’ is De gadget weegt slechts 830 gram en tovert elke oppervlak makkelijk om tot een scherm, zo schrijven de Zuid-Koreanen in een ronkend persbericht.

In tegenstelling tot conventionele projectoren kan de houder van The Freestyle tot 180 graden draaien, zodat gebruikers overal video van hoge kwaliteit kunnen weergeven – op tafels, vloeren, muren of zelfs plafonds. 

The Freestyle past het scherm automatisch aan voor elk oppervlak en kent 360 graden geluid. Dat levert, zo claimt Samsung, een geluidservaring van bioscoopkwaliteit. Dat lijkt overdreven, maar het is wel slim dat de techgigant heeft nagedacht over audio: het is verreweg het grootste manco van een gemiddelde projector. Zonder fatsoenlijke hifiset is zo’n beamer doorgaans namelijk zo goed als zinloos.

Sfeerverlichting Freestyle

Grappige feature?  Wanneer The Freestyle geen content streamt, is het apparaat ook in te zetten als sfeerverlichting. Daarnaast is The Freestyle een slimme speaker die muziek en visuele effecten koppelt: kortom, je start een mini-disco met je eigen handzame projectortje. 

De Samsung Freestyle is vanaf deze maand verkrijgbaar in Nederland voor een verkoopadviesprijs van € 999,-.