Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Innovatie waar je wat aan hebt: draadloze opladers in IKEA-meubelen

Innovatie waar je wat aan hebt: draadloze opladers in IKEA-meubelen
Dennis de Vries

MWC-nieuws van een fabrikant waar we totaal niets van verwachtten: IKEA. De Zweedse meubelboer presenteert een nieuwe lijn van meubels met ingebouwde draadloze opladers. Drop je telefoon op je nachtkastje en de volgende ochtend is de accu weer helemaal vol.

Qi in je Lack

Het gaat om een serie lampen, kastjes en bureau’s waarin de draadloze oplaadtechniek van Qi-wireless zit verwerkt. Deze standaard is het meest gebruikt om apparaten draadloos op te laden. Op foto’s is te zien hoe het huisraad voorzien is van een groot-plusteken om aan te geven waar de oplaad-module zit verwerkt. Als je de meubels lelijk vindt kun je ook kiezen voor alleen een oplader met stijlvol houtmotiefje, dat mooi wegvalt op je Lack of in je Billy. Of je kiest voor een Qi-lader die je vervolgens zelf in je Klippan verwerkt. Voor mensen die geen hippe telefoon met Qi-technologie hebben (iPhone en Samsung Galaxy S5, om maar wat niet-hippe toestellen te noemen) gaat IKEA ook hoesjes verkopen die werken met draadloze opladers.

 

IKEA3

 

Hoezeer we dit initiatief ook toejuichen, reken niet op een preview-video of uitgebreide hands-on van IKEA meubelen vanaf het MWC. We hebben wel wat beters te doen dan naar een IKEA-lamp te staren. Wil je het met eigen ogen aanschouwen, dan moet je even tot april wachten, dan liggen ze in Europa in de winkel. De prijs is nog niet bekend. Protip: kom een half uur voor openingstijd. Het ontbijt is maar 1 euro. Waar doen ze het van?