Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Kent u deze nog? Samsung Galaxy Si9000

Kent u deze nog? Samsung Galaxy Si9000
Redactie

Toen Samsung zo’n twintig jaar geleden besloot zich eens goed te gaan bemoeien met de smartphonemarkt deed het dat in eerste instantie zoals je dat verwacht van een Aziatische fabrikant: het kopieerde nogal. Mobiele telefoons met het devies: beter goed gejat, dan slecht bedacht. 

De Samsung Galaxy i9000, inmiddels meer dan 12 jaar geleden gepresenteerd, leek in alles op een zeer goedkope variant van de iPhone 3G of 3GS.

Een zwartglanzende, afgeronde behuizing die voorzien was van een chromen rand: zelfs van dichtbij kon de argeloze mobiele telefoongebruiker zich makkelijk vergissen.

Alleen was de homeknop niet rond maar rechthoekig en, toegegeven, het grote Samsung-logo aan de bovenkant verraadde ook wel wat. 

Video review: Samsung Galaxy i9000 (uit 2010)

Hé, toen werkte Dennis nog ergens anders…

Toch was iedereen sceptisch, vooral omdat Samsung weliswaar veel smartphones verkocht, maar nog niet in de high endlijn.

Niets bleek minder waar: de Samsung Galaxy S I9000 bleek de opmars van wat later bleek een totale hegemonie te zijn, vooral dankzij zijn goede hardware en prijs/kwaliteitverhouding.

Alles en iedereen wilde een Galaxy S hebben: vooral jongere smartphonegebruikers met een kleine(re) portemonnee renden naar de belwinkels om er eentje te kopen. 

Anno 2022 is Samsung alleenheerser op Android-gebied en verkoopt het jaarlijks vele, vele miljoenen Galaxy-telefoons die allang niet meer lijken op iPhones. 

Maar ook die verkopen nog steeds bijzonder goed…

Oh en tegenwoordig worden juist Samsung-telefoons nagemaakt…

Video: Dit is de Galaxy S8?