Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nieuwe mechanische toetsenborden van Logitech

Nieuwe mechanische toetsenborden van Logitech
Jeroen den Otter

Je dagelijkse potje A2 Racer zal met de komst van Logitech’s nieuwste serie toetsenborden nooit meer hetzelfde zijn: “LED backlight, customization en USB draad (?!), zijn zo maar eens een greep van de features die de revue passeren. Is de Logitech G610 voor de gaming nachten waar je moeder altijd tegen protesteert?

Toen ik vroeger gamede ramde ik altijd zo hard mogelijk op de pijltjestoetsen van mijn toetsenbord in de hoop dat mijn Opel Astra in A2racer sneller ging rijden. Met een Pentium 3-processor en een welhaast negatief getal aan grafisch geheugen was het wellicht onnodig, verziekt door de framerate waar luttele secondes tussen vielen.

Gaming vandaag de dag valt niet te vergelijken, kijkend naar de onwijs scherpe resoluties, framerates en grafische prestaties. Je gear speelt daarbij ook een essentiële rol, het is immers een middel om je te differentiëren van de rest, het verschil tussen winst of verlies bij de professionals.

De Logitech G610 Irion Brown en Red features

Logitech speelt hier slim op in met hun Gamer series en introduceert vandaag een nieuwe reeks producten in deze categorie: de G610 Orion Brown en G610 Orion Red. Dit zijn de tofste features:

  • Mechanisch: Beide toetsenborden hebben Cherry MX-mechanische toetsen. De low-noise Cherry MX Brown-toetsen geven tijdens het typen een lichte weerstand als feedback. Daarentegen beschikken de low-noise Cherry MX Red-toetsen over een gelijkmatige druk voor snelle bediening.
  • LED verlichting: Met behulp van de Logitech Gaming Software (LGS) kan de helderheid van elke toets worden aangepast en afgestemd op de persoonlijke stijl, het systeem of de omgeving van de gamer. Zet de verlichting in slaapstand wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van het systeem. Daarnaast kunnen lichtpatronen en -effecten van verschillende Logitech G-producten op elkaar worden afgestemd zodat alle apparaten hetzelfde lichtpatroon weergeven, epic!
  • Alles naar eigen wens: De LGS geeft volledige controle over de Logitech G610 Orion Brown en de Logitech G610 Orion Red. Pas je favoriete game aan met zelf ingestelde button macro’s op de F1- t/m F12-toetsen. Beheer de verlichting op individuele toetsen en bepaal welke toetsen wel of niet gebruikt mogen worden wanneer je de Game Mode inschakelt.

Aan de kleine details is ook gedacht, zo is er een matte structuur die je vette chips klauwen maskeert. Toch handig voor die lange avonden.

3

Mechanische toetsenborden hebben vrijwel altijd hoge toetsen. Iets wat mij terug doet denken aan vroegâh.

Prijs en beschikbaarheid

De Logitech G610 Orion Brown en de Logitech G610 Orion Red zijn naar verwachting vanaf begin april 2016 in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van 139,- euro.