Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Wij hebben baanbrekend nieuws over de Pebble Core met dank aan Snapchat

Wij hebben baanbrekend nieuws over de Pebble Core met dank aan Snapchat
Ger
  • Op 24 mei 2016

Leuk bericht van fabrikant Pebble Technology Corp (kortweg: Pebble). Het merk komt met een aantal nieuwe apparaten, waaronder de Pebble Core, een hardloopgadget waar je geen smartphone meer bij nodig hebt.

Er gingen al een tijdje geruchten over op handen zijnde nieuwe Pebble-producten, maar de medewerkers van Pebble waren zo vriendelijk ons alvast de feiten onder embargo toe te sturen. Normaliter krijgen we daar keurig mailtjes over, maar dit keer bleek een snapchat voldoende (ja, echt). Volg ons dus vooral om ook alles te weten te komen over die ‘lekker gekke wereld’ van de gadgets (account: gdegram of draadbreuk of allebei – kies maar).

Pebble Core

Goed, Pebble dus. Het bedrijf, ooit opgestart na een van de meest succesvolle Kickstarter-projecten ooit, introduceert drie nieuwe ‘devices’ (dat zijn apparaten). Het gaat om twee fijne smartwatches, de Pebble 2 en de Pebble Time 2 en de zogenoemde Pebble Core, een wearable waarbij je geen smartwatch meer nodig heb.
Vooral de Core is interessant: het is de eerste gadget van Pebble die op zichzelf kan functioneren. De technologieproducent noemt het een hardloopwearable: je klemt ‘m gewoon vast aan je kleding of stopt ‘m in je zak. Pebble Core streamt muziek via Spotify, houdt je locatie bij via GPS, en kan een noodsignaal uitzenden als dat nodig is. Uiteraard kun je al je trainingsstate bijhouden en het is zelfs mogelijk om berichten in te spreken en op te slaan, mocht je opeens een Eureka-moment hebben. Belangrijk ding: je hebt wel een los simkaartje nodig om (los) van alle functionaliteiten van de Core te kunnen genieten.

core van Pebble

Dit is de Pebble Core.


De Pebble 2 moet vooral de smartwatchliefhebber met de ontzettend kleine portemonnee bekoren. Tegen een prijs van 99 dollar, te betalen slash backen via Kickstarter, krijg je een slim horloge die werkt met iOS en Android, tot 30 meter waterbestendig is en een ingebouwde microfoon bevalt. Zijn broer, de Pebble Time 2, heeft met zijn roestvrijstalen behuizing een iets luxueuzer uiterlijk en is, niet gek, iets duurder: 169 dollar. Daarvoor krijg je wel een Pebble met kleurenscherm, waarbij het aantal pixels verdubbeld is tech op zichte van zijn voorganger. Dat laatste was ook wel nodig, want het kleurendisplay van de eerste Round was nou niet heel erg scherp te noemen.

De drie nieuwe Pebbles-gadgets.

De drie nieuwe Pebbles-gadgets.


Puntjes

Beide Pebble smartwatches moeten weer lekker lang mee gaan zonder dat ze aan de lader hoeven: namelijk … uur voor d Pebble 2, tegenover … uur bij de Pebble Core 2. Ja inderdaad, daar staan puntjes. Pebble heeft in zijn persbericht namelijk niet de accuduur vermeld. Gek.

Pebble 2 en Pebble Time 2 en Pebble Core zijn exclusief verkrijgbaar via Kickstarter en worden wereldwijd geleverd. Later dit jaar en begin 2017 zijn ze ook beschikbaar via Pebble.com en andere verkooppunten.