Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Tering, wat zijn die iPhone 5S en 5C duur

Tering, wat zijn die iPhone 5S en 5C duur
Ger
  • Op 16 oktober 2013

Leuk hoor, zo’n iPhone 5S of 5C. Maar nu we de daadwerkelijke prijzen bij provider T-Mobile voor ogen krijgen gaan we toch een beetje anders kijken naar die telefoontjes van Tim Cook. Telecomvergelijkert heeft de boel eens op een rijtje gezet, en concludeert: “Consumenten die een nieuwe iPhone met T-Mobile willen, moeten daar dus diep voor in de buidel tasten.”

Wat is het verhaal? De iPhone 5C is vanaf 139,95 euro verkrijgbaar met een ‘Stel Samen abonnement’, terwijl een iPhone 5S minimaal 229,95 euro zal kosten. Dan denk je wellicht: nou, dat valt nog mee… Voor de duidelijkheid: dan heb je in principe het allerduurste abo te pakken (tenzij je onbeperkt wil gaan bellen), met 5 GB data en 300 belminuten. Komt neer op minstens 63 euro per maand, voor 2 jaar.

Onsje minder? Ehh… Nee.

Mag het ook een onsje minder? Kan, maar ook dan ga je duizelen van de getallen. Ben je een normale internetter en bel je niet al teveel (1 GB aan data, 150 belminuten) dan kost een iPhone 5C – da’s in theorie de ‘budget-iPhone’ – je alles bij elkaar in twee jaar tijd zo’n 1247,95 euro. Draadbreuk herhaalt: 1247,95 euro. We gaan hier niet opnoemen wat je allemaal kunt doen met dat geld, maar feit is wel dat het een hoop is. De iPhone 5S gaat helemaal ver en brengt het totaalbedrag op 1347,95 euro *kassageluidje*.

Wij worden hier verdrietig van. Dit zijn geen normale prijzen voor een telefoon. Als er niet spontaan mooie dames uit het toestel komen fietsen, we met de toekomst kunnen praten via Siri of sterrenchefs via de lightning-connector ons lamsrack tevoorschijn toveren, laten wij deze iPhones effe links liggen. Jammer Tim!

Een alles behalve stijlvolle, maar wel doeltreffende infographic:

Een tabelletje met duizelingwekkend hoge bedragen.

Een tabelletje met duizelingwekkend hoge bedragen.

Reacties

  1. Martijn Gritter

    IPhone’s zijn zowiezo altijd te duur kwa specs van de telefoon. Want de IPhone 4 kost nu los vanaf 380 euro terwijl de beste prijs voor zo’n telefoon (als je het vergelijkt met anderen) rond de 200 euro is. Das net zoals de andere IPhone’s ze kosten allemaal te duur!