Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uit den ouden doosch: Siemens Postbank telefoon

Siemens M35i telefoon foto
Redactie

Wat was jouw allereerste telefoon? Dikke kans dat het deze stijlvolle turquoise (?) groene jongen is. De Siemens M35i was geen vooruitstrevende gsm, maar wel eentje die je snel en goedkoop kon krijgen. Lees: je kon ‘m direct ophalen tegen precies nul euro, mits je bij De Postbank een bankrekening opende. En dat gingen een hoop Nederlanders dan ook doen.

In korte tijd startte er meer dan 600.000 mensen een rekening, die allen minstens 1000 gulden stortte, om zo het telefoontje te kunnen ontvangen. Zo had De Postbank gelijk een bak spaargeld en samenwerkingspartner Telfort zeshonderdduizend nieuwe klanten. 

Video: Dit was de Siemens M31i Postbank telefoon

De grote vraag zorgde alleen gelijk voor een probleem – De Postbank (in 2009 opgegaan in de ING) had niet zoveel GSM’s op voorraad, waardoor consumenten soms weken moesten wachten op de M35i. Gevolg: een hoop boze mensen en een heuse Radar-aflevering. Maar na ontvangst waren de meeste bezitters wel erg blij.

Wappen met Postbank telefoon

De eenvoud en, vooral, extreem lange accuduur maakten de Siemens M35i tot een fijne telefoon die ook nog eens niet kapot te krijgen leek. Oh en mocht je je na al die tijd nog steeds afvragen waar die i voor staat in M35i? Dat was een truc om het wappen, de eerste vorm van mobiel internet groot te maken. Maar wappen was duur, heel duur. En dus ging iedereen zijn beltegoed er niet op stuk slaan. Gevalletje leuk geprobeerd, slecht uitgevoerd.