Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

In 2022 slapen we met zijn allen fantastisch

In 2022 slapen we met zijn allen fantastisch
Redactie

Begin het jaar goed, slaap gezond. Deze gekke zin lijkt van toepassing op een serie apparaten die verschillende fabrikanten onlangs introduceerde. Waar hebben het over?

Als eerste viel er een persbericht van Somnox, het meebewegende kussen, op onze digitale mat. De makers van deze slaapgadget introduceren een nieuwe versie: Somnox 2 is slimmer, kleiner, lichter, zachter en moet nog natuurlijker met jouw ademhaling meebewegen. Ook heeft -ie een langere batterijduur en een vernieuwde app. Alles om nog beter te slapen, dus. 

Moonbird, een Belgische start-up, heeft hetzelfde uitgangspunt, maar gebruikt daar een andere technieken voor. Zij ontwikkelen een ademhalingstool die past in de palm van je hand. Terwijl de cijfers van burn-outs, angststoornissen en slapeloosheid blijven pieken, zie je de populariteit van de ademhaling, als manier om tot ontspanning en innerlijke rust te komen toenemen, schrijft het bedrijf in een persbericht.

En omdat ademhalingsoefeningen meer effect hebben als je ze op de juiste manier en bovendien regelmatig doet, heeft Moonbird een toestel ontwikkeld dat je op intuïtieve wijze begeleidt, als een ademcoach in je hand. Geen idee of dit de toekomst is, maar het ziet er in ieder geval bijzonder uit…

Prijs van het compacte apparaat: 159 euro.