Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

TAITO, een veilige e-step van Belgische makelij

TAITO E step
Redactie

Met BOHLT kennen we in Nederland al een estep-ontwikkelaar, maar de Belgen bleven een beetje achter. Tot nu. Want TAITO, een start-up uit het Vlaamse Gent ontwikkelt een nieuwe generatie e-steps die volgens hen stabieler en minder onderhevig zijn aan trillingen dan andere steps op de markt.

Dat komt omdat de TAITO een iets ander design heeft. De step heeft niet twee, maar drie 10 inch wielen en is voorzien van een innovatieve vering. Bovendien is de TAITO voor een groot gedeelte modulair opgebouwd.

Dit is Taito (en een gek filmpje)


“Ons doel is om de veiligste elektrische step op de markt te brengen”, aldus Jules Dobbelaere, co-founder van TAITO. “Een TAITO moet je voor het leven kopen, dus hebben we ervoor gezorgd dat elk onderdeel herstelt of vervangen kan worden.”

De TAITO is verder voorzien van subtiele LED-verlichting, voor een extra veilige rit. Een erg lange actieradius heeft TAITO alleen niet niet: met maximaal 30 kilometer in de normale stand of 40 kilometer in de zogenoemde eco-mode moet je wel rekening houden met een gadget die vaak aan de lader hangt.
Exacte prijs van TAITO is nog onbekend. De elektrische step moet tegen het einde van dit kwartaal officieel gelanceerd worden.

Tags