Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Tof? ‘Always on’ functie bij de iPhone 14 Pro (Max)

Tof? ‘Always on’ functie bij de iPhone 14 Pro (Max)
Afdeling Commercie

Apple is terug met een nieuwe iPhone. Nummer 14 bestaat uit vier modellen en ze zien er heel goed uit. Er is veel verbeterd, vooral aan het beeldscherm. Wat precies? Je leest het hier.

Het basismodel, de iPhone 14 heeft een 6,1 inch scherm. Al lekker groot, maar de display is bij de duurdere modellen met 6,7 inch nog een stukkie groter. Hierdoor kan je ze wel makkelijk bedienen en is het scherm groot genoeg voor je films, games, insta-stories en TikTok video’s. 

Scherpe en heldere pics en video’s

De displays van de vier modellen zijn superscherp en helder, omdat ze zijn voorzien van een OLED-scherm met veel pixels. De grote hoeveelheid pixels zorgt voor een hoog contrast tussen donker en licht en scherpe en heldere kleuren. Je pics en video’s zien er dus onwijs mooi uit! 

En wil je kiekjes maken of filmen met fel zonlicht? Geen probleem. Het basis- en plusmodel hebben 1000 nits en de Pro’s zelfs 1200 nits. Hierdoor kan je het beeldscherm fel genoeg zetten om ook met een felle zon of fel licht heldere foto’s en filmpjes te maken. En ook niet onbelangrijk, je kan gewoon prima je display aflezen. 

Variabele verversingssnelheid

De verversingssnelheid (refresh rate) is bij het instapmodel en de Plus 60 Hz. Maar het kan natuurlijk altijd nog sneller! Bij de Pro (Max) is het dankzij de 120 Hz verversingssnelheid namelijk pas echt snel en vloeiend scrollen.

En dat is nog niet alles! De duurste modellen van Apple hebben zelfs een variabele verversingssnelheid van minimaal 1 Hz en maximaal 120 Hz en een always on scherm. Dit betekent dat het display altijd aanstaat en je hem niet eerst hoeft te ontgrendelen om bijvoorbeeld je berichtjes te checken of de tijd te zien. 

Bij deze functie ververst het display slechts een keer per seconde (1 Hz) en verbruikt de telefoon weinig energie. Ga je hem wel weer actief gebruiken, bijvoorbeeld voor het bekijken van een video, dan gaat de refresh rate automatisch weer omhoog en kan het zelfs uitschieten naar 120 Hz als dat nodig is. 

iPhone 14 kopen

Wil jij de nieuwe iPhone 14 kopen? Bestel hem dan snel. Door de grote vraag en lange levertijden kan het namelijk een aantal weken duren voordat je hem in huis hebt. Maar je hebt dan wel een toestel dat aan al je verwachtingen voldoet. 

iphone 14 volgens apple