Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Beste app van 2022? BeReal

BeReal app
Redactie

Het einde van het jaar nadert en dan weet je hoe laat het is – 9.31 uur ten tijde van het tikken van die stukkie. Nee, dan is het tijd voor: lijstjes! En het laatste nieuws? BeReal is is de beste app van 2022. Aldus Apple. Waarom?

Om die vraag goed te beantwoorden, moeten we natuurlijk even terug naar de basis. Wat is BeReal precies? Deze app is een unieke, filterloze tegenhanger van Instagram, de bekende ‘kijk-mij-eens-lekker-op-foto’s-staan applicatie.

Wat is BeReal?

Bij BeReal moet je dagelijks een foto van jezelf online zetten. Zonder filter. Users van de gezaghebbende kakelverse app maken dagelijks slechts één foto voor hun volgers. Dat moet binnen twee minuten na een speciale pushnotificatie van de app. Daarbij mag dus geen gebruik worden gemaakt van filters.

En daar zijn we massaal klaar mee. Natuurlijk, we gebruiken allemaal Instagram – Draadbreuk ook – maar wij normale mensen toch vooral als een soort van leuk archief. Een persoonlijk dagboek die – indien je dat wil – mooie plaatjes van heden en verleden heeft.

Door de vercommercialisering van Instagram is je feed met andere plaatjes echter vaak een galbak van ellende van mensen die zichzelf belangrijker vinden dan ze eigenlijk zijn. Vaak nog voorzien van een lekker commercieel sausje. #samenwerking.

Video: zo werkt BeReal

BeReal gaat dat een beetje tegen en dat is vermoedelijk een van de grootste redenen waarom Apple de app heeft verkozen tot beste iPhone-app van het jaar. Andere prijzen gingen naar notitieapp GoodNotes (beste iPad-app) en McFamilytree 10 is de beste app voor Mac.

Beste apps

Verder won Apex Legends Mobile de bokaal tot Beste IPhone Game. Moncage die voor iPad en Inscryption voor de Mac. Wildwestgame El Hijo won de prijs voor beste spel voor Apple TV. Tot slot: op Apples gamedienst Apple Arcade is boerderijsimulator Wylde Flowers aangewezen als beste gameapp.

Nou jongens, gefeliciteerd allemaal. Nu effe allemaal netjes op de foto via BeReal he?