Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

WhatsApp berichten naar jezelf sturen

Een whatsappbericht
Redactie

Een van de functies die je als mens stiekem al jaren wil hebben: de mogelijkheid om een WhatsApp bericht naar jezelf te sturen. Handig voor notities, back-up, opslag, herinneringen, foto’s – whatever. Dat kon lange tijd niet, maar: WhatsApp gaat de functie uitrollen naar jouw WhatsApp-variant. Met andere woorden: een bericht naar jezelf sturen is binnenkort mogelijk.

Waarom zou je een bericht naar jezelf willen sturen via een chatapp als WhatsApp, Telegram of Signal? Je zou er rustig een boompje over kunnen opzetten, maar de praktijk leert dat we (vooral) WhatsApp voor veel meer gebruiken dan enkel het versturen van een appje als ‘ik kom eraan, xoxo’ .

WhatsApp wordt langzaam maar zeker een communicatieplatform in plaats van een blauwe vinkjes chatservice. Zo kun je al appen met complete (locatiegebonden) groepen, videobellen en sindskort kun je zelfs een polletje implementeren. Oh, en als je een WhatsApp berichtje automatisch wil wissen, dan kan dat ook.

Naar jezelf WhatsAppen: hoe werkt het?

Een persoonlijke berichtje naar jezelf is dan niet zo’n gekke toevoeging. Zolang we er maar niet extra voor hoeven te betalen, that is. De functie is in feite niets meer dan een chat met jezelf en is aan te roepen door de knop voor een nieuw bericht in te drukken en dan bovenaan de lijst jezelf te kiezen, zo schrijft Tweakers. De feature zat al in de beta-versie van de applicatie, maar wordt nu uitgerold voor de ‘stabiele’ versie van WhatsApp in iOS en Android.

Na de overname van WhatsApp door Meta (Facebook), waren een hoop (vooral) techguru’s ervan overtuigd dat we massaal zouden overstappen naar meer privacyvcriendelijke diensten als Signal en Telegram. Laatstgenoemde groeit nog steeds, maar dan voornamelijk voor dubieuze cryptogroepen en de aan- en verkoop van geestverruimende middelen (ahum). Beide diensten hebben al zo’n chat-naar-jezelf functie in de vorm van respectievelijk Notitie aan mezelf en ‘bewaarde berichten’.

Waarom dit zo belangrijk is? Nou ja, dat weten wij eigenlijk ook niet zo goed. Feit is dat alle grote media trots melden dat je tegenwoordig een aapje naar jezelf kunt sturen via WhatsApp. Zelfs De Volkskrant bericht erover… Dan doen wij dat dus ook maar.

Wanneer kun je naar jezelf een bericht sturen?

De functie om een Whatsappje naar jezelf te sturen wordt de komende weken uitgerold. Mocht je toevallig over een jaar of wat dit bericht lezen – met dank aan een goede zoekterm via het almachtige Google, Bing of DuckDuckGo: over enkele weken is in dit geval: eind 2022. Vermoedelijk kun je in januari 2023 zeker een bericht naar jezelf sturen.

Succes met chatten. Met jezelf. (..)

WhatsApp Collect