Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

NRC gaat nieuws versturen via WhatsApp

NRC gaat nieuws versturen via WhatsApp
Bart
  • Op 19 september 2014

NRC gaat nieuwsberichten versturen via WhatsApp. De dienst heet WhatsApp Broadcast en zal kosteloos maximaal drie items per dag versturen. De krant wil op deze manier nieuws onder de aandacht brengen bij een groep die normaal gesproken niet of nauwelijks wordt bereikt .

WhatsApp Broadcast is een initiatief van NRC Q, een nieuw digitaal platform van het krantenbedrijf dat zich richt op zakelijk publiek. Nou kun je afvragen of zakelijk publiek en WhatsApp een goede combinatie is, maar het idee is leuk. Aanmelden is mogelijk door een telefoonnummer (uitleg via de NRC-site) toe te voegen aan je adresboek en vervolgens een WhatsApp-bericht te sturen.

Tussen acht uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds ontvang je maximaal drie berichten, waaronder een overzicht met het belangrijkste nieuws volgens NRC Q. WhatsApp is niet de meest gebruiksvriendelijke dienst voor externe partijen – alles is strak dichtgetimmerd – en dus wacht de redactie een uitdaging: berichten worden namelijk handmatig verstuurd, zo laat Freek Staps van NRC Q via Twitter weten:

 

 

NOS doet het met Instagram

Naast NRC is ook de NOS bezig om nieuws via andere kanalen te verspreiden. Op 8 september werd NOS Kort gelanceerd, een Instagram-account met video’s van maximaal vijftien seconden. Na elf dagen heeft het account ruim 1100 volgers.