Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

WhatsApp ondersteunt nu dikgedrukte en schuine letters

WhatsApp ondersteunt nu dikgedrukte en schuine letters
Bart
  • Op 4 april 2016

Rechtstreeks uit de categorie “je hebt er geen fluit aan, maar leuk dat het kan” presenteert WhatsApp nu de mogelijkheid om tekst dikgedrukt, schuin of doorgestreept te versturen. Vraag ons alsjeblieft niet waarom, maar neem het gewoon ter kennisgeving aan.

Met de nieuwste versie van WhatsApp is het mogelijk om je tekst wat meer op te fleuren, door het bijvoorbeeld cursief (duur woord voor schuin, maar minder duur dan italic) of in vette letters te versturen. Heel eenvoudig is dat overigens niet, want er is geen speciaal menu om dit in te stellen zoals bijvoorbeeld in Microsoft Word. Het werkt enkel met de volgende speciale codes:

Voor dikgedrukte tekst:
> Begin je zin met een sterretje en sluit daar ook mee af voor teksten in bold
*voorbeeldtekst*

Voor cursieve tekst
> Begin en eindig met een underscore, dus een laag streepje
_dit is heel schuin_

Voor doorgestreepte tekst
> Zet een tilde (~, op een gewoon toetsenbord links van de 1) voor en na je tekst
~dit is niet meer te lezen~

Je WhatsApp-berichten in bold, italic of doorgehaald.

Je WhatsApp-berichten in bold, italic of doorgehaald.

 

Betaversie van WhatsApp gebruiken

Deze gekkigheid was al een goede twee weken beschikbaar in betaversie’s van WhatsApp en lijkt nu voor iedereen te gebruiken. Daarvoor heb je wel versie 2.12.17 of nieuwe nodig voor de iPhone of 2.12.535 als een Android-toestel hebt. Op de officiële website van WhatsApp is ook een pagina waar je de nieuwste betaversie van Android kan downloaden, waardoor je altijd de nieuwste snufjes tot je beschikking hebt. Sinds kort is het ook mogelijk om je via dezelfde pagina in te schrijven voor het betaprogramma via de Play Store, waardoor de updates automatisch op je telefoon worden afgeleverd.

In die betaversie werd bijvoorbeeld eerder al getest met het bellen via WhatsApp, de blauwe vinkjes en kon je het gloednieuwe material design alvast in actie zien. Voor de early adapters onder ons dus geen overbodige luxe om het te proberen.