Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Speaker in gitaar, jerrycan of koffer: dit is Flipz Unique Soundsystem

Flipz Unique Sound systems speaker
Redactie

Een bluetoothspeaker verwerkt in een jerrycan. Of in een oude gitaar. Of in een kleine, retro cadeautas. Je kunt het zo gek niet bedenken of Erik Lipz, eigenaar van Flipz Unique Sound Systems. krijgt het voor elkaar. 

Als audio-expert met een achtergrond bij grote spelers als Bowers & Wilkins besloot Lipz een tijdje terug het roer helemaal om te gooien en zelf een eigen speakerbedrijf te beginnen.

Verkooppunten Flipz

De beste man bouwde altijd al als hobby speakers, maar FlipZ Unique Sound Systems is inmiddels een meer dan volwaardig bedrijf met meerdere verkooppunten door heel het land. 

Het resultaat is een opvallende collectie aan speakers, met onder meer een jerrycan-speaker (de ‘Petrol’), een longboard-speaker en de ‘Cold November’, een vintage leren bruine koffer met ingebouwde accu en 50 watt versterker.

Zelf een gekke speaker van Flipz?

En het mooie van alles? Lipz ziet het als grote uitdaging om ook andere, nieuwe producten om te turnen tot speaker. Geef de man een opdracht en hij gaat kijken of Flipz Unique Sound Systems er iets creatiefs mee kan.

En als absolute audionerd doet hij er alles aan om die fiets, stofzuiger of broodrooster van weleer ook nog eens goed te laten klinken.

Heb jij een goed product waar je een speaker in wil bouwen? Draadbreuk vermoedt dat Lipz er wel raad mee weet.

Kosten Flipz speaker

Dan vragen jullie je natuurlijk af: wat kost zo’n gekke speaker nou? Een kleine rondgang op de site van Flipz leert dat je minimaal een eurootje of tweehonderd wel kwijt bent, met uitzondering van de Petrol (139 euro). Dat is ook niet zo gek natuurlijk; de speakers zijn handgemaakt en volledig custom made. Dat kost nu eenmaal tijd en geld.

Goed, dan heb je wel wat vets, toch?

Beeld: Draadbreuk.nl (c), geschoten op de gezaghebbende Trade Mart.