Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Te koop: exclusieve GX7 box waar niemand op zit te wachten

Te koop: exclusieve GX7 box waar niemand op zit te wachten
Ger
  • Op 21 oktober 2013

Draadbreuk vraagt: kennen jullie de Panasonic DMC-GX7? Nou? … Niet? Nee, vinden wij niet zo gek. Want hoewel dit in wezen een meer dan bovengemiddelde systeemcamera is (klik voor de video) is het nou niet direct een must have gadget of zo. Gewoon een lekker compact dingetje met goede beeldkwaliteit, dat is het. Maar dat vindt Panasonic niet goed genoeg en dus heeft het merk iets geks bedacht. Alleen zien wij het nut er niet heel erg van in. Wat het is? Komt ‘ie: trots presenteert de cameraboer een exclusieve Panasonic DMC-GX7 box! Een doos voor de stijlvolle DMC-GX7 liefhebber. Of zo.

150 Stuks. Meer maakt Panasonic er niet. Op die manier probeert de Aziatische fabrikant haar nieuwe DMC-GX7 box, voorzien van body en twee objectieven, de nodige cachet mee te geven. Maar dames en heren, zitten wij te wachten op een houten doos voor onze cameragear? Nee. Hoe onhandig is het om de normaal vrij compacte systeemcamera te dragen in een soort van flinke koffer zonder handvat? Dan mag die koffer er leuk uit zien, maar functioneel? Ho maar. Wij willen gewoon een rugtassie met draagcomfort dat de boel netjes bij elkaar houdt. Geen uit de kluiten gewassen parelmoerkettingbewaardoosje (mooi woord voor Wordfeud, trouwens).

Handig, zo'n doos zonder handvat. Makkelijk meenemen!

Handig, zo’n doos zonder handvat. Makkelijk meenemen!

Mocht je om een volstrekt onduidelijke reden deze ‘limited edition kit’ toch willen hebben, dan krijg je zelfs een nummertje. Ben je bijvoorbeeld de trotse eigenaar van de Panasonic Lumix DMC-GX7 box numero 139. Of 57. Of 12. Cool. Maak je zeker de blits mee op het schoolplein van de fotovakschool. Kan niet anders. En alsof het allemaal nog niet genoeg is krijg je er ook nog eens een mooie leren hoes voor de camera bij.

Flappen in de zak

Is dat nou niet leuk? Nee. Sorry, Panasonic. Zinloos, dat is het. Bovendien erg duur. Al is dat laatste een aanname. Maar een luxueuze boxset voor een camera die zelf de adviesprijs van 999 euro (exc. lenzen) met zich meedraagt kan onmogelijk goedkoop zijn. Lekker de flappen in de zak houden, dus.